Na današnji dan: Poslednje zlato naše reprezentacije!

0

Slavilo se dan i noć: Reprezentativci Jugoslavije
 

Igrali su se poslednji momenti finala Svetskog prvenstva u Indijanapolisu, Argentina je vodila 75:73 protiv Jugoslavije i bila je blizu zlata. Bodiroga je uspeo da izjednači na 75:75, da bi Plavi neočekivano došli u situaciju da pobede nakon regularnog dela.

 

Bodiroga: Nezaboravni trenuci

– To je nešto što se pamti do kraja života. Pobediti Ameriku na njihovom terenu, a u finalu biti bolje od nikad jače selekcije Argentine je svakako za nezaborav – priseća se Bodiroga.

Argentinci gube loptu na srednini terena, ona dolazi do Divca koji je fauliran i legendarni centar dobija šansu da pogodi za najsjajnije odličje. Međutim, promašio je oba slobodna bacanja, Gaučosi hvataju loptu, Skonokini kreće u napad, ali ga je Divac zaustavio ispod koša. Mnogi će reći da je faul postojao. Navodno se i čulo udaranje po ruci, ali je grčki sudija ostao nem i meč je otišao u produžetke.
 

A, tamo je usledila jugoslovenska rapsodija. Argentinci nisu mogli da se oporave od

šoka. Vodili su skoro čitav meč, a ispustili su pobedu. Naš tim je slavio 84:77 i osojio je, ispostaviće se, poslednje zlatno odličje.
 

Oni su pokorili svet

Sastav: Dejan Bodiroga, Dejan Koturović, Žarko Čabarkapa, Igor Rakočević, Vladimir Radmanović, Marko Jarić, Predrag Drobnjak, Vlade Divac, Miloš Vujanić, Dejan Tomašević, Milan Gurović. Trener: Svetislav Pešić

 

Jugoslavija je u Americi uspela da savlada Angolu (113:63), Kanadu (87:71), Brazil (90:79), Tursku (110:87), SAD (81:78), Novi Zeland (89:78) i naravno Argentinu (84:77), dok su dva poraza zabeležena protiv Portorika (85:83) i Španije (71:69).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here