Marija Nišić

Pokazna vežba spasavanja “Jahorina 2020”, koja je obuhvatala evakuaciju skijaša, turista sa žičare, uspešno je izvedena na šestosedu Ogorjelica u utorak, 1. decembra. Cilj vežbe je provera osposobljenosti učesnika i sredstava za rad u kriznim situacijama.

U vežbi koju je organizovao Olimpijski centar “Jahorina” učestvovali su pripadnici Gorske službe spasavanja “Jahorina”, uz pomoć Republičke uprave Civilne zaštite koja svojim kapacitetima tokom zimske sezone stoji na raspolaganju Olimpijskom centru Jahorina.

Pokaznom vežbom na Jahorini svi akteri su pokazali dobru efikasnost i da mogu da odgovore svim situacijama, te da stoje na raspolaganju skijašima i turistima koji dolaze na Jahorinu. Na ski stazama na Jahorini svakodnevno je prisutno nekoliko ljudi iz Gorske službe, koji u bilo kojem momentu mogu profesionalno odgovoriti na nepredviđene situacije.

Jahorina je prva u regionu pustila skijalište u rad, već 29. novembra iako je zvanično otvaranje ski sezone zakazano je za četvrtak 3. decembar. Iz ovog centra su poručili posetiocima da je bezbednost podignuta na najveći mogući nivo i da su definisane posebne procedure i protokoli u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here