EPA/STR
Kolinda Grabar Kitarović

Tokom posete hrvatske predsednice i kandidata za novi predsednički mandat HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović Kutini, sa razglasa se čula pesma njenog protivkandidata, pevača Miroslava Škore, što je izazvalo komičnu reakciju njenog stranačkog kolege Romana Resaveca.

Na snimku koji je na Fejsbuku objavio hrvatski portal KutinaInfo, može se videti kako Grabar Kitarović daje izjavu novinarima uz zvuke pesme Miroslava Škore „Ne dirajte mi ravnicu“, dok Rosavec pokušava da nekome signalizira da je puštena „pogrešna pesma“.

– Pogrešna pesma! Pogrešna pesma! Pa Škorina – moglo se pročitati sa njegovih usana.

Kako podseća hrvatski Jutarnji list, Grabar Kitarović je na predizbornom skupu u Osijeku čak i pohvalila pesmu „Ne dirajte mi ravnicu“, koju je, međutim, pripisala Zlatnim dukatima, grupi koja se danas zove Najbolji hrvatski tamburaši, koji kompoziciju jesu pevali i obradili, ali ju je napisao i komponovao Miroslav Škoro.

Pritom Grabar Kitarović nije bila sigurna kako se bend zove pa ih je prvo nazvala Zlatnim hrvatskim tamburašima, a zatim joj je neko iz publike doviknuo: „Najbolji hrvatski tamburaši!“.

– Meni su danas, kako se zovu, zlatni hrvatski tamburaši… Najbolji! Meni su ostali u sećanju i nikad mi neće otići iz sećanja kao Zlatni dukati. Jer oni su ti koji su pevali „Ne dirajte mi ravnicu – rekla je Grabar-Kitarović u Osijeku.

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Kutinu i Zimsku čarolija na Trgu dr. F. Tuđmana gdje se susrela s građanima.#ŠirimoOptimizam

Gepostet von KuTina info am Montag, 16. Dezember 2019

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime