Tanjug

Na Kopaoniku je danas otvoren hotel Viceroy Kopaonik Srbija (Vajsroj Kopaonik Srbija), prvi hotel sa pet zvezdica na toj planini, koji je ujedno i prvi hotel ugostiteljskog brenda Viceroy Hotels & Resorts na evropskom kontinentu.

Sa ukupnom investicijom od 54 miliona evra, ovaj projekat koji je nastao na mestu gde se nalazila stara, neiskorišćena zgrada, unaprediće turističku ponudu Srbije, ali i pozicionirati Kopaonik kao atraktivnu destinaciju na mapi ne samo domaćih, već i mnogih svetskih putnika.

Zvaničnoj ceremoniji prisustvovali su generalna sekretarka predsednika Republike Srbije Suzana Paunović, brojni visoko profilisani zvaničnici, kao i predstavnici opštine Raška, Turističke organizacije Srbije i Nacionalnog parka Kopaonik.

Tom prilikom, generalni direktor hotela Viceroy Kopaonik Srbija Goran Kovačević istakao je da je veoma ponosan što ovaj globalno prepoznat i nagrađivan brend dolazi u Srbiju.

– Zahvaljujući ovom otvaranju, naša “Planina sunca”, kao najveći skijaški centar u Srbiji i
jedna od najpopularnijih lokacija za odmor tokom cele godine, dobiće prvi ski-in, ski-out
rizort sa 5 zvezdica. Za nas, ovo je istorijski trenutak, jer ćemo pomeriti granice ugostiteljstva na Kopaoniku za domaće i strane posetioce, ali i otvoriti novo poglavlje za turizam u našoj zemlji – dodao je Kovačević.

Izvršni direktor Viceroy Hotel Grupe Majk Volš rekao je da mu je čast što prisustvuje evropskom debiju brenda na prelepoj i kulturom bogatoj destinaciji kao što je Kopaonik.

– U Viceroy-u, mi smo pre svega i uvek domaćini! Zahvaljujući intuitivnoj usluzi, ovaj hotel izdvojiće se u odnosu na evropske konkurente, a talentovani tim profesionalaca učestvovaće u kreiranju uspomena naših gostiju koje će trajati celog života – naveo je Volš.

Nova dimenzija smeštaja

Rizort poseduje 119 prostranih soba i apartmana površine od 35 do 70 m2, koji predstavljaju neke od najvećih po kvadraturi na Kopaoniku, kao i autentični penthaus (predsednički apartman) od 180 m2, sa dve spavaće sobe, privatnom kuhinjom, trpezarijom i liftom.

O Viceroy Hotels & Resorts

Viceroy Hotels & Resorts je globalni, savremeni luksuzni brend koji inspiriše posetioce
jedinstvenim iskustvima, koja objedinjuju provokativan dizajn i intuitivnu uslugu. Portfolio brenda ogleda se u raznovrsnom spektru destinacija koje oduzimaju dah, uključujući Los Kabos, Santa Moniku, Čikago, Beverli Hils, Rivijera Maju, Snoumas, San Francisko i Sent Luciju.

Ovaj poznati lanac, nakon otvaranja hotela Viceroy Кopaonik Srbija, dodatno će obogatiti svoj međunarodni portfolio otvaranjem hotela u portugalskom regionu Algarve tokom 2022. i panamskom Bokas Del Toru u 2023. godini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here