Na Merdaru zaplenjen Porše od 100.000 evra

Vestionline
2
Uprava carina

Carinici su 3. septembra 2019. godine, na administrativnom punktu Merdare, zaustavili i zadržali skupoceni Porše ”911 Carrera 4 GTS” koji nije bio registrovan, niti prijavljen, saopšteno je iz Uprave carine.

Pravo iznenađenje carinicima je priredio vozač Poršea nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, kada se u popodnevnim časovima pojavio na administrativnom punktu iz pravca AP KiM.

Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Nemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije-saobraćajne dozvole, utvrđeno je da Porše ”911 Carrera 4 GTS” nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Ovaj luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija, naveli su iz Uprave carine.

2 COMMENTS

  1. Ot kud znas ti kako je kupljen ko tije tebi dao da moju drzavu koju smo krvom oslobodili ot najloseg okupatora koju covecanstvo pamti da vikas mafijom mismo vas pobedili mak ulismo vas ot ovde a vi sto uzimate autos tosu vase bajke inat vije pa oduzimate ali dzabe vije mismo tolko jako stosmo nase imanje kupili po mnogo puta dalismo vrece para samo da vi ne bidete u nasoj drzavi jer ste losa sorta zato vas USA i UCK stavili vas u pasalucki karantin kraj vase ere!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here