Na Mesića bi pucale i hrvatske cevi!

0

Veruje se da kaznenih prijava ima i širom Hrvatske… Kako je za hrvatske medije komentarisao Ivan Zvonimir Čičak predsednik HHO-a takvo naglo posezanje građana Republike Hrvatske za pravnim instrumentima bilo je očekivano budući da se Mesić zamerio mnogima kroz deset godina vladavine, no iznenađujuće je da su oštećenici pohrlili odmah na sud.

Ne baš omiljen i među svojima: Stjepan Mesić

"Ako je već danas primljeno toliko kaznenih prijava samo u Zagrebu koliko će ih biti u celoj Hrvatskoj?!", kazao je Čičak ujedno dodavši da je on takav razvoj događaja već ranije predvidio u emisiji "Nedeljom u 2".

 

 

Jedna od kaznenih prijava koja bi mogla zanimati državljane RH koji žive u BiH jeste i kaznena prijava za kazneno delo veleizdaje. U njoj jedan advokat iz BiH tuži bivšeg hrvatskog predsednika za izbegavanje obavljanja ustavnog zadatka koji ga je obvezivao da se kao predsednik Republike Hrvatske brine o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini. Umesto toga kako stoji u optužnici Mesić je sve činio da taj položaj dodatno oteža što je potkrepljeno nizom izjava i materijalnih dokaza poput one koju je svojevremeno Mesić dao za jedan nemački medij u kojoj kaže, kako "to u BiH nisu Hrvati nego bosanski katolici".

 

Rezultati ankete

 

Još je frapantniji rezultat ankete portala "Poskok.info" koji je postavio svojim posetiocima pitanje: "Šta biste uradili da Mesić uđe sy vojskom u Brčko?"
Šezdeset i devet anketiranih odgovorilo je "da bi udarili vojno protiv Mesića", a samo 31 odsto da bi "stali pod njegovo zapovedništvo"?! Odatle "Poskok.info" zaključuje:
 

"Kada bi kojim čudom sarajevski halal lobist, predsednik svih građana BiH, posebno Bošnjaka i ušao sa nekakvom vojskom u Koridor Brčko gore bi ga na nišanu držalo mnoštvo bh. Hrvata. Tako su pokazali rezultati ankete koju smo ovih dana sproveli… Iako će se sada na forumu pojaviti mnoštvo Sarajlija potpisanih kao Posavci, među njima Željko, Fra Petar i Markešić moramo da ih razočaramo. Vojnu spremnost da udare puškom protiv Mesića pokazale su IP adrese HT-a Mostar iz svih krajeva Herceg-Bosne. Od Posavine, Srednje Bosne do Hercegovine. Tako da, eto ne možemo da ih razveselimo.

 

Mesić je kao predsednik RH imao dužnost da brine o hrvatskom narodu izvan RH pa tako i o bosanskim Hrvatima. Kao supotpisnik Dejtona imao je zadatak i da brine da se Dejton ne zloupotrebljava protiv njegovog naroda u susednoj državi. Umesto toga on je jačao i podržavao one političke opcije u BiH koje su radile na potiranju Hrvata sa državnih funkcija u toj državi. Iako je načelno govorio o tome kako se treba okrenuti Sarajevu: u istom tom Sarajevu ćevapio je sa onima koji iz Sarajeva teraju sve što nije po ćeifu Baščaršije.

 

Ukakljen od mogućeg haškog progona kao treći rangirani političar u vreme tuđmarenja činio je sve da se dodvori AID-ovim kadrovima. I uspeo je. Nisu ga tužili. Čak ga i vole. Sve je to razlog da bi većina Hrvata u BiH ali i dosta njih iz Hrvatske u slučaju rata radije uperila cevi u Stipu nego što bi stala pod njegovo zapovedništvo. Toliko o njegovom državništvu i ispunjavanju ustavne obaveze koje se prihvatio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here