Na obali Dunava predstavili Srbiju

0

Uvek puno: Štand srpskog kluba

Prvi put ove godine ulični festival grada Tutlingena održan je u jesen, a povod je obnova mosta Skala koji je podignut tačno pre sto godina. Dva dana na obali Dunava je 55 udruženja imalo svoje štandove, a među njima bili su i članovi srpskog društva "Nikola Tesla", koje postoji 21 godinu i koje je isto toliko prisutno na svim festivalima ovog živopisnog grada na Švarcvaldu. Članovi srpskog društva su kao i uvek do sada nudili našu tradicionalnu kuhinju, prodavali naša pića i delili kataloge s turističkim ponudama Srbije. Oni su nastojali da što bolje prikažu zemlju odakle su, a pored Srbije rado su pričali i o Republici Srpskoj. I ovog puta najviše su se tražili ćevapi, naša vina i domaći ajvar, a uz dobar roštilj domaćice su ponudile i puno vrsta naših pita kao i salate.
Prema oceni predsednika Gorana Miloševića, poseta je bila sjajna i klub je ponovo profitirao od ovog festivala. U poseti su bili i vodeći ljudi grad.
Naredno veliko okupljanje članova "Nikole Tesle" je za vikend u subotu kada će ih posetiti gosti iz Srbije, članovi KUD "Dule Milosavljević" iz Čačka, koje će tom prilikom sa svojim domaćinima proslaviti 80 godina postojanja. Proslava je u Gimnaziji "Imanuel Kant".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here