Pixabay.com

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je na osnovu operativnih podataka srpske policije u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, sačinjena pretežno od srpskih državljana koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

– Nakon višemesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, tačnije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije uspešno je realizovana zaplena oko 800 kg kokaina – rekao je Rebić, saopštio je MUP.

Prema njegovim rečima, nakon prikupljenih informacija da se ta organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije su sa tim saznanjima upoznali španske kolege.

Španska policija, na osnovu tih informacija, kako je naveo Rebić, u Atlanskom okeanu zaustavila je jedrilicu u kojoj je pronađen kokain.

Rebić je istakao da su tom prilikom kolege iz Španije uhapsile trojicu osumnjičenih članova posade, koji su državljani Srbije, Meksika i Rusije.

Direktor srpske policije je dodao da je istovremeno u Srbiji izvršen pretres na četiri lokacije i da su uhapšene još dve osobe osumnjičene da su, kao članovi ove organizovane kriminalne grupe, davali logističku podršku trojici uhapšenih na jedrilici, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

– Ova akcija jasno pokazuje opredeljenost i posvećenost srpske policije u borbi protiv narkotrafikinga i želim da čestitam pripadnicima kriminalističke policije na ovom izuzetno dobrom rezultatu i da se ujedno zahvalim kolegama iz Španije i Velike Britanije na uspešnoj saradnji – zaključio je Rebić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here