Na Palama sam upoznala najveće Srbe

0
fivb.org
Neka gostoprimstvo na Palama bude ugrađeno u uspeh na odbojkaškom mundijalu

Naša odbojkašica Jovana Stevanović (26), koja se s reprezentacijom u Republici Srpskoj priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu, kaže da je nacionalni tim obasut najvećom pažnjom na svakom koraku.

Među 18 izabranica selektora Zoran Terzića ponovo je Jovana Stevanović. Rođeni pobednik, pravi ratnik na terenu, “dobrica” van njega. Dete iz sportske porodice nekadašnjeg kapitena fudbalera Partizana, sada trenera u Kini, Gorana Plavog Stevanovića. Biografija sada već 26-godišnje Jovane (30. jun 1992) prepuna je trofeja. Jer, od kad je 191 cm visoki srednji bloker  ušla u reprezentaciju, ne zna za kiks.

Na svim velikim takmičenjima osvajala je neku medalju. Smeška se kad joj se to pomene i kao da kaže “nemojte sad da mi nešto malerišete”.

– Naravno da znam za taj podatak. Imam dve evropske medalje, jednu sa Olimpijskih igara i jednu sa Svetskog kupa… Potpuno smo usredsređene na Svetsko prvenstvo. U principu svima, osim naravno Maji Ognjenović, nedostaje ta medalja. Verujem da ćemo do nje doći u kompletnom sastavu, a priželjkujem čak i onu najsjajniju – priznaje Stevanovićeva.

Samo da “preživite” dvomesečne pripreme?

– Mislim da nijedan sportista ne voli preterano bazične pripreme, pa ni ja. Naravno, one su potrebne, naročito za jedno tako teško takmičenje, kakvo je Svetsko prvenstvo. Tek smo krenule i nekako se pripremamo za ono što nas čeka – priznaje Jovana.

Biće vam malo lakše kad je tu i Maja Ognjenović?

– Sigurno. Njeno ime na spisku naše reprezentacije mnogo znači, a kamoli njena igra i ponašanje u terenu. Ogromna je čast uvek bila trenirati i igrati sa Majom. Nema šta tu mnogo da se priča. Ona je veliko ime i veliki čovek!

Bazične pripreme obavljate na Palama, u Republici Srpskoj?

– Nikada u životu nisam bila u tom delu srpske zemlje i mnogo se radujem. Jer, konačno sam dočekala da upoznam najveće Srbe. Obasute smo pažnjom na svakom koraku, stvarno nam je mnogo lepo – naglašava Jovana, koja ni za ovu akciju nije menjala cimerku, pa je i dalje nerazdvojna od Ane Bjelice.

Ostaju do 18. avgusta

Selektor Zoran Terzić je na Pale doveo 18 igračica. To su: Maja Ognjenović, Ana Antonijević, Slađana Mirković (tehničari), Ana Bjelica, Tijana Bošković, Sanja Malagurski (korektori), Silvija Popović, Teodora Pušić (libera), Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Maja Aleksić (srednji blokeri), Jelena Blagojević, Tijana Malešević, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Sara Lozo i Katarina Lazović (primači).

Izvor:
D. Nikodijević

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here