Tanjug
Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandr Aleksandrovič

Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandr Aleksandrovič izrazio je nadu da se niko od predstavnika srpskih vlasti neće sastati sa predstavnicima Krima.

Ta delegacija boravi sa delegacijom ruske Državne dume u Beogradu. Ukrajinski ambasador je podsetio da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine i da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje.

“Srbija ne priznaje Krim, kao ni Ukrajina Kosovo”

– Srbija ne priznaje Krim, kao što Ukrajina ne priznaje Kosovo. Naše dve zemlje su prijateljske i nadam se da u budućnosti neće biti takvih provokacija na račun Srbije i Ukrajine – rekao je Oleksandrovič za Radio slobodna Evropa.

Ruska delegacija u kojoj su zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Dume, poslanica sa Krima Natalija Poklonska i zamenik predsednika Saveta ministara Krima i stalni predstavnik predsednika Rusije za Krim Georgij Muradov juče je posetila Skupštinu Srbije, gde su zajedno sa liderom Dveri Boškom Obradovićem pozirali pored zastave Krima koju su mu doneli na poklon.

Ambasador Oleksandrovič osudio je posetu Poklonske i Muradova Srbiji, pre svega zbog njihovih aktivnosti u vezi sa pripanjem Krima.

– S jedne strane, drago nam je što se niko od zvaničnika Srbije nije sastao sa predstavnicima takozvane “Republike Krim”. S druge strane, ne razumemo što su te posete uopšte dozvoljene u Srbiji koja podržava teritorijalni integritet Ukrajine – rekao je Oleksandrovič za Radio slobodna Evropa.

3 COMMENTS

  1. То није истина да Србија подржава територијални интегритет Украјине по питању Крима. То раде данашњи “српски” политичари и Хрватска.
    Крим је увек био Россия а Србија ће бити Росси́йская Федера́ция, што се никада неће десити са Украјином.

  2. Срам било српске политичаре који су слали новчану помоћ Украјини у сред рата у Домбасу, да би могли да купују оружје и бомбардују руску децу.
    Само такве будале од политичара могу данас да очекују С-400 на поклон од Русије.
    Неко је луд у овој земљи!!!

  3. Svako pametan razlikuje narod i postavljene vlasti. Da je vlast narodna, sprovelabi referendum. Boje se da jos uvek ima vise pametnijih nego njihovih pristalica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here