Na prozivci dva prvačića

0

Familije Vojimirović, Šćopić i Butić
 

Prijavljeno je nekoliko đaka, a dopisnik "Vesti" je zatekao Emiliju Vojimirović rodom iz Prahova i Filipa Šćopića iz Kobišnice. Odeljenje će se formirati do jeseni jer neka deca su sprečena zbog sportskih i drugih obaveza u švajcarskoj školi.

– Ima dosta srpskih porodica u Herisauu i apelujemo da jedni druge obaveste o početku rada škole. Šteta je da ne dođu u školu, koja je besplatna. Škola se zove Rozenau, a nastava je svakog petka i radi se u dve grupe i to mlađa grupa od 16 do 18 sati a starija od 18 do 20 sati – kaže Boburov.

– Veoma sam srećna što naša Emilija počinje da pohađa prvi razred Srpske dopunske škole. Tu će da uči da piše ćirilicom i latinicom, a što je najvažnije družiće se sa ostalom decom – kaže Emilijina majka Sanela Vojimirović iz Prahova.

– Radujemo se što Filip pohađa i našu srpsku školu. Tu će da uči dosta o našoj srpskoj tradiciji i kulturi, da piše i čita ćirilicu i da sklapa prijateljstvo sa ostalom srpskom decom iz Herisaua – vele, Neša i Nataša Šćopić iz Kobišnice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here