Na slavi i novi konzul

0

Domaćini sa gostima
 

Slavski kolač lomio je ciriški sveštenik Branimir Petković, a domaćin ovogodišnje slave bila je porodica Slobodana Miloradovića. Za sledeću godinu slavski kolač preuzela su braća Sokić – Nenad i Mihael. Posle lomljenja slavskog kolača Boško Lopušina je održao slavsku zdravicu, a prisutni su ga nagradili velikim aplauzima.

– Svake godine za slavu društva dođe puno gostiju. I danas je naša kuća prepuna gostiju, što je svakako dobar znak da će Kolo živeti još dugo i da će ga naši naslednici i dalje čuvati i slaviti slave – kazao je u pozdravnom govoru predsednik Karlo Đurić.

 

– Sa zadovoljstvom smo prihvatili da ove godine naša porodica bude domaćin slave. Dugo godina smo u Kolu, pomažemo koliko možemo kako bi ovo društvo opstalo na dobrobit naše dece koja žive i odrastaju u ovoj zemlji. Ako im mi ne ostavimo u nasleđe naše slave i tradicije, izgubiće se u ovom stranom svetu, a to bi bila velika greška svih nas – rekao je ovogodišnji domaćin slave Slobodan Miloradović.

Sve prisutne pozdravio je i generalni konzul Zoran Jeremić i zahvalio se što je bio u prilici da upozna članove ovog uglednog folklornog ansambla, poznatog i van granica Švajcarske.

Uz bogatu trpezu, koju su za ovu priliku domaćini pripremili, slavilo se, igralo, pevalo i veselilo do kasno u noći uz izvanrednu muziku.

 

Druga kuća

– Kolo je naša druga kuća, kroz nju su prošle mnoge generacije. Nadam se da će tako biti i ubuduće. Mnogi mladići i devojke su se upoznali u našem društvu, zasnovali svoje porodice. Danas i njihova deca su naši članovi, na kojima će Kolo nastaviti da živi i da se razvija – rekao je počasni član Kola Miloš Damjanac, koji ne propušta nijednu aktivnost ovoga društva i pomaže gde god može.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here