Vesti
Podrška: Sa nedavnog sastanka sa ambasadorkom Rut Stjuart

Preduzimljivo rukovodstvo Australijsko-srpske privredne komore (ASCC) pokrenulo je volontersku akciju u jeku vanrednog stanja izazvanog virusom korona. Članovi ove organizacije stavili su se na raspolaganje srpskoj zajednici za bilo koju vrstu savetodavne i konsultantske pomoći u nimalo prijatnom periodu izolacije i društvenog distanciranja.

– U ASCC smo odlučili da sastavimo listu članova Komore koji će u narednom periodu biti na raspolaganju zajednici. Rešili smo da se tokom krize izazvane pandemijom virusa krona nađemo na usluzi svima i da ponudimo besplatne savete ili informacije, svako iz svog profesionalnog domena – kaže sekretar ASCC Goran Drožđibob.

Privredna komora okuplja biznise i profesionalce iz različitih industrija, u cilju jačanja poslovnih veza između Srbije i Australije. U vreme opšte neizvesnosti, članovi ASCC žele da iskažu solidarnost i pomognu svima kojima je to potrebno.

– U našoj organizaciji imamo stručnjake iz raznih polja. Od finansijskih eksperata, preko pravnika i ljudi iz IT sektora, do profesionalaca koji se bave obrazovanjem, medijima, transportom, putničkim uslugama i imigracionim pitanjima. Sve ove industrije su kao i celo društvo pogođene pandemijom Kovid-19 i mnoga pitanja i informacije iz ovih oblasti izuzetno su relevantne u vremenu u kojem živimo – ističe Drožđibob.

ASCC je u ovom projektu solidarnosti dobio podršku srpskih konzularnih predstavništava u Australiji.

– U realizovanje ovog projekta uključeni su svi članovi Komore, uz punu podršku Ambasade Republike Srbije u Kanberi. I ambasador Miroljub Petrović lično nas je kontaktirao i pružio bezrezervnu podršku u našim nastojanjima da pomognemo svim našim ljudima kojima je to potrebno. Članovi srpske zajednice kojima treba savetodavna pomoć ili žele da pitaju nešto vezano za industrije koje pokrivamo, mogu da pronađu listu naših članova na fejsbuk stranici Komore www.facebook.com/australianserbiancc ili na našem Linkedin profilu – poručio je sekretar ASCC.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here