Privatna arhiva
Uspomena iz Istanbula

U organizaciji Mesnog odbora penzionera iz Prahova kod Negotina nedavno je organizovan je izlet u Istanbul. U toj Mesnoj zajednici živi veliki broj penzionera iz Austrije, Nemačke i drugih zemalja EU, a od 52 onih koji su krenuli na ovo putovanje njih 44 su bili inostrani penzioneri.

Program izleta obuhvatio je obilazak Vaseljenske patrijaršije, plovidbu Bosforom, obilazak Plave džamije i Aja Sofije i naravno šoping.

– Prilikom obilaska Vaseljenske patrijaršije imali smo sreće da je tog dana bogoslužio patrijarh Vartolomej, što je, za nas bila velika čast i zadovoljstvo – kaže za “Vesti” Slobodanka Brebulović koja je penziju stekla u Austriji.

Slobodanka, Dobrinka Ćorikić, Siniša i Zorica Brzulović šale se i kažu:

– Do sada smo znali samo za pesmu “U Stambolu na Bosforu”, a sada smo se i provozali Bosforom. Na Zapadu smo radili, tamo i dalje često odlazimo da posetimo decu i unuke, pa smo odlučili da za odmor izaberemo druge destinacije.

Zvonimir Ćorikić, Dragan Pajkić, Budimir Papalucić, Mile Kalinović i Dragiša Bebulović su vrlo zadovoljni i zahvaljuju se organizatorima, uz obećanje da će svaki put da idu na ovakve izlete.

Presednik Mesnog odbora penzionera Miodrag Kicoranović kaže da su svi oduševljeni i dodaje u šali da je nekoliko njih posebno zadovoljno, jer su u poodmaklim godinama i ne znaju da li će moći da krenu na još neku ekskurziju.

U avgustu na Hilandar

Početkom avgusta predstoji putovanje do Hilandara, ovih dana počinju razgovori oko organizovanja odlaska u Egipat, a planiraju se već nova putovanja u daleke zemlje.