Lična arhiva
DA ČITAJU ŠKOLARCI: Promocija zbornika

Ciriška parohija Svete Trojice Srpske pravoslavne crkve poznata je i po tome što pored duhovnosti pruža našem narodu i kulturna događanja. Tako je bilo i nedavno kada su na bogosluženje došli članovi udruženja pisaca Zlatno pero iz Švajcarske, a potom održali promociju svog, trećeg po redu, zbornika “Nadahnuća”.

– Ovim zbornikom prostiremo opet radost direktno iz dubine srca za sve naše čitaoce gde ukrštamo svoja pera u prozi i poeziji prema sopstvenoj kreativnosti svakog pisca. U ovom zborniku, kao i svim prethodnima, donosimo stvaralaštvo pisaca kako odavde tako iz matice i širom rasejanja. Osnovna namera je da očuvamo našu ćirilicu, da ova knjiga dođe i do ruku naših školaraca, da se pročita, da se zapamte stihovi i da se nekom prigodom i recituju – rekla je u uvodnom delu Milka Kajganić, predsednica Udruženja pisaca Zlatno pero.

Publika je pažljivo pratila poetski recital

Na promociji su bili i članovi Slaviša Andrijević, Dragan Vukašinović i Mira Bogdanović. Pored njihove poezije čitani su i stihovi mlade i poznate po svojoj duhovnoj poeziji Ivane Prlina Nikodijević. Takođe su bili prisutni i uvaženi gosti Miško Korać iz Ustera, Čedomir Papović, predsednik odbora SPKD Prosvjeta iz Ciriha i drugi.

Brojna publika je sa oduševljenjem pratila ovaj poetski recital i kako nam reče Gordana Gogić – “Hvala piscima što ih korona nije omela u stvaralaštvu”.