Nadal ima upalu slepog creva

0

Zdravstveni problemi nikako da uminu: Rafael Nadal
 

Kod upale slepog creva je neophodna hirurška intervencija, pa bi to moglo da znači da Nadal ima neki blaži oblik zapaljenja.

 

Nadal je u nedelju bio u bolnici, a nije iz hotela izlazio do utorka kada je izašao na teren i trenirao 45 minuta. On se u drugom kolu Mastersa sastaje sa zemljakom Felisijanom Lopesom.

 

"Imao sam teška tri dana od dolaska u Šangaj. Mislim da ću pokušati da igram sutra. Moram da sačekam veče i vidim kako ću se osećati sutra ujutro“, rekao je španski teniser.

 

Nadal je prethodno propustio tri meseca zbog povrede zgloba desne ruke, a vratio se na turniru u Pakingu gde ga je u četvrtfinalu savladao Martin Kližan. Doktori su Nadalu rekli da će pokušati da ga osposobe jakim antibioticima, iako se upala slepog crvena rešava gotovo uvek operacijom.

 

"Doktori su mi rekli da ponekad može da se izbegne povreda. Bio sam u blonici pod tretmanom. Deluje mi da je sada sve pod kontrolom“, dodao je Španac.

 

On će u svakom slučaju pre ili kasnije morati na operaciju, koja je rutinska.

 

"Ja sam u Šangaju. Pokušaću da igram. Onda se vraćam kući gde ću razgovarati sa mojim doktorom.“

 

Ukoliko Nadal bude odustao ili ispadne u drugom kolu od Felisijana Lopesa, veliku šansu da ga prestigne na drugom mestu imaće Rodžer Federer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here