U lavovskoj borbi u prvom meču poslednjeg kola u grupi “Andre Agasi” na završnom turniru sezone u Londonu španski as pobedio Grka Cicipasa sa 6:7 (4:7), 6:4, 7:5 za skoro puna tri časa.

Rafael Nadal je postigao jedan cilj na završnom turniru sezone, budući da će zbog pobede Švajcarca Rodžera Federera protiv Novaka Đokovića i završiti godinu na prvom mestu svetske liste, a za ostvarenje drugog obavio je pola posla. U još jednom lavovskom duelu u dvorani “O2” savladao je sa 6:7 (4:7), 6:4, 7:5 Grka Stefanosa Cicipasa (šesti na listi), koji je igrao kao da njemu proboj dalje visi o koncu, a već je obezbedio mesto među četiri najbolja uspesima u prva dva kola.

U 21 čas, u poslednjem duelu u takmičenju po grupama, sastaju se Nemac Aleksandar Zverev (7) i Rus Danil Medvedev (4), za koga će Nadal da navija iako ruski teniser baš njegovom pobedom nema više nikakvu šansu, ali Zverev mora da pobedi da bi prošao.

Ukoliko pobedi Medvedev, Nadal je prvi u grupi, a Cicipas drugi. Ako pobedi Zverev, prvi je Cicipas, a drugi nemački teniser. U zavisnosti od toga znaće se ko u subotu u 15 časova igra s Federerom, drugoplasiranim u grupi “Bjern Borg”, a ko u 21 čas s Austrijancem Dominikom Timom (5).

U meču u kojem protivniku nije dao ni jednu jedinu priliku za brejk Nadal je ključna dva ostvario za vođstvo sa 5:4 u drugom setu i sa 6:5 u odlučujućem, a zatim je na svoj servis završavao posao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here