Goran Ivanišević jedan je od trenera prvog igrača sveta Novaka Đokovića. U toj se ulozi smenjuje s Marijanom Vajdom koji je trenutno u Parizu, pa je Goranov boravak u Zagrebu iskoristila Hrvatska radio televizija da čuje njegova razmišljanja o favoritima Rolan Garosa, linijskim sudijama Novaku Đokoviću.

– Sve je bilo super, osvojio je Sinsinati, odigrao odlično tri meča i onda se dogodila ta minuta i po u kojoj je sve što je moglo krenuti loše, krenulo loše od 5:4, 0:40 do onoga čelendža do pada na 5:5 i onda onaj nesrećni pogodak. Ja generalno nisam za diskvalifikaciju, ne zato što je Novak u pitanju, već mislim da je to prerigorozno.

– Glupa su pravila ta koja izjednačavaju namerno i nenamerno. Ono je… on uopšte nije bio ljut. Na žalost pogodio je sudiju, ona je više bila u šoku, hvala Bogu da je dobro. Pravila su takva ili dobiješ opomenu ili te diskvalifikuju.

– Sudija mu je otvoreno rekao, opomenu ti ne mogu dati, znači mora ići diskvalifikacija jer kad osoba napusti teren i traži llekarsku pomoć to je odmah diskvalifikacija. Ja sam odmah znao. Ona je stajala ispod mene, nisam video gdje ju je pogodio, ali kada sam čuo uzvike znao sam da sutradan idemo kući.

– Ali dobra stvar je što je on toliko u glavi jak, on je pobednik. To je pokazao u Rimu. Osvojio je Rim uz ne najbolji tenis i to je super stvar za Rolan Garos gde je on po meni prvi favorit.

I onda se dogodi da opet pogodi sudiju.

– Haha… Fino ga je pogodio, mislim da je to bilo još jače s metra, hajde retern, ali to su stvari koje se dešavaju. Gledali smo Sinsinnati u Njujroku bez linijskih sudaca. Po meni je to budućnost tenisa. Nula pogrešaka. Live hok aj, sudije na stolici su sigurniji. Na žalost na US Openu zbog sponzorskih ugovora Ralf Lorena morali su biti linijske sudije.

– Dešavalo se puno više grešaka tako da mislim da za budućnost, pogotovo na brzim podlogama, ova će tehnologija morati preuzeti ulogu i linijske sudije će se morati povući.

Teniski znalci iščekuju finale Đokovića i Nadala koji je u Parizu slavio čak 12 puta.

– Gledamo Nadala i sve je isto kao uvek, ali nije isto. Ovo su perfektni uslovi za Novaka, ali za Nadala ne! Nadal će uvek dobiti one koje treba dobiti. Po meni polufinale Nadal – Tim. I Timu odgovaraju ovi uslovi, ali psihički mu ne odgovara Nadal. Računam na Novak – Nadal finale u kojem, po meni Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uvslovima, po ovakvoj zemlji i s Novakom koji mu je već ušao u glavu.

– Malo sam otišao predaleko, ali po meni Novak favorit broj jedan Rolan Garosa.

Podigne li Đoković pehar pobednika, Ivanišević neće biti uz njega.

– To je bilo po programu da se Marjan Vajda i ja delimo po pola turnira. U prvobitnom rasporedu ja sam trebao raditi Vimbldon i US Open, a on Australiju i Rolan Garos. Ne odlučuje Uno, to su sve laži, pokazao sam papir… ha ha, bilo je šteta što se neslavno i glupo završilo na US Openu, ali važno je da ga to nije koštalo i da je u Rimu pokazao da je spreman i da ga to ne može poljuljati i da je ipak najbolji igrač na svetu.

Za svoj stav ima prilično čvrste argumente.

– On je doveo svoje telo, svoju glavu i pripremu do savršenstva. Sve se do detalja priprema, od taktike, tehnike, do ishrane i on se toga pridržava. To je najvažnija stvar jer ja se pola toga ne bi mogao pridržavati, ali on zna da ga to čini boljim, svaki dan hoće napredovati i jako je interesantno raditi s njim jer on traži da svaki dan bude nešto bolje, makar 0,00001 posto, ali mora se nešto pomeriti i takvu glavu ja još u životu nisam video.

– Ne samo u tenisu već opšte u sportu , takav mentalitet i takva glava… ali pomaže i to što je Balkanac. Kad se svako malo uključi Balkanac dodatno ga čini boljim jer celi svet je bio protiv njega i posle ovog Adria toura koji je bio fenomenalan i posle ovoga u Njujorku, ali opet je on odlučio “sad ću vam pokazati ko sam i šta sam”.

– Dođe i hladno osvoji Rim, a ne igra najbolji tenis. To je nešto za mlade tenisere, jer nije tenis samo forhend, backhand i trčanje. Cela ta priprema dok se ne dođe na teren, jer kad se dođe na teren onda igrač sam odlučuje i sam radi stvari.

1 COMMENT

  1. NORMALNO DA OSVAJA ! ! KO TO IMA BOLJI OD NJEGA NADAL MU NIJE NI DO KOLJENA.SAMO GA BOLEST(NEDAJ BOZE)MOZE SPRIJECITI I NARAVNO KAKVA POVREDA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here