EPA-EFE/YOAN VALAT
Rafael Nadal

Drugi teniser sveta Rafael Nadal lako je došao do trećeg kola Rolan Garosa, pošto je pobedio Amerikanca Mekenzija Mekdonalda, 6:1, 6:0, 6:3.

Nadal je odmah upitan da prokomentariše povlačenje Serene Vilijams.

– Ne volim da pričam o stvarima koje ne znam. Ne znam koliko je teška i ozbiljna njena povreda. To je veoma tužna vest za nju, za tenis i za Rolan Garos. Žao mi je zbog nje i želim joj da se što pre oporavi. Teško je vratiti se posle ozbiljnih povreda, pogotovo u tim godinama. Pokazala je veliku strast prema ovom sportu i verujem da će se vratiti za nekoliko meseci.

Španac je potom komentarisao servis ispod ruke, koji je koristio Mekenzi.

– Ako pobeđuje, to je dobra taktika, ako gubi onda je loša. Prosto je. Kod Mekenzija danas nije prošlo dobro, a kod Bublika prolazi i to je dobra taktika. To je deo tenisa i ne vidim to kao neko nepoštovanje, kako mnogi spominju. Nije protiv pravila i ako to donosi pobedu, ja podržavam.

Španski teniser je prokomentarisao i uslove na Rolan Garosu.

– Nisam se prilagođavao. Dajem sve od sebe svakog dana na treningu da budem što bolji. Danas nije bilo hladno što je najvažnije, i ako nije hladno onda su uslovi dobri. Lopta je i dalje teška. Videćemo. Vidim da predviđanja za narednih nekoliko dana govore da neće biti dobri uslovi.

Nadal je morao da odgovori i na pitanje da li je ikada odigrao savršen meč.

–  Savršenstvo je teško, sama ta reč je teška. Mislim da to u tenisu ne postoji, u ovom sportu uvek postoje greške. Možemo uvek reći da kada pobediš, to je blizu savršenstva. Kada pobediš, uvek ćeš igrati i sutra. Ovde se ne traži savršenstvo. U tenisu samo gledaš da pobediš. Kada ste blizu tog savršenstva, znači da redovno pobeđujete i osvajate turnire.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here