Nadal osvojio titulu u Akapulku: Sprema se žestoka borba sa Novakom za 1. mesto!

0
Foto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je titulu na turniru u Akapulku, što je njegova 85. u karijeri, pošto je u finalu savladao Amerikanca Tejlora Frica sa 6:3, 6:2.

Nadal je osvojio treću titulu na ovom turniru, a nakon što je 2005. godine postao najmlađi šampion, sada je najstariji teniser s titulom.

Uz ovu titulu, Nadal je dobio 455 ATP bodova (pošto je prošle godine ispao u 2. kolu i zaradio 45 poena), kao i ček na 372.785 dolara.

Tako je nastavio trku za Novakom Đokovićem, koji je takođe imao uspešnu nedelju koju je završio titulom u Dubaiju. Tako se nastavlja trka za 1. mesto na ATP listi. Novak je uspeo da napravi malo veću razliku na ATP listi, u odnosu na dosadašnjih 325 bodova ona će od ponedeljka iznositi 370 bodova i očekuje nas zanimljiva borba za 1. mesto na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, koji slede.

U Indijan Velsu i Majamiju ni Novak ni Nadal ne brane veliki broj bodova. Novak u Indijan Velsu brani 90, a u Majamiju 45 poena, a Nadal na oba turnira brani polufinale, što znači po 360 bodova, tako će i u Indijan Velsu i u Majamiju biti viđena otvorena borba za 1. mesto, gde Novak ima blagu prednost zbog manjeg broja bodova koje brani, kao i zbog prednosti koju trenutno ima.

Turnir u Akapulku, iz serije 500, igrao se za nagradni fond od 2.000.845 dolara.

 

Izvor:
Vesti online

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here