Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rolan Garosa pošto je u četvrtfinalnom duelu savladao Dijega Švarcmana sa 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:0.)

Od starta meča dvojica tenisera su prikazala odličan tenis. Tako je tokom prvog seta Rafa prvi napravio brejk i poveo sa 4:2, ali je odmah uzvratio Švarcman i smanjio na 4:3.

Ipak, Nadal pravi novi brejk, odlazi na 5:3 i rutinskim servis gemom dolazi do prednosti u setovima.

Švarcman je igrao fantastično u drugom setu i zasluženo ga osvojio. Bio je siguran na svom servisu, pogađao je sve i slomio Rafu pri rezultatu 4:5, kada je Nadal servirao za ostanak u setu. Napravio je brejk i došao do izjednačenja.

Nakon dugačkog egala u trećem setu, Nadal je “dodao gas”. Krenuo je da ređa poen za poenom u završnici ovog dela igre, uzeo je Švarcmanu brejk u devetom gemu, a potom “nulom” potvrdio osvajanje ovog seta. Sa sjajnom igrom je nastavio i u četvrtom, nije dopustio nijedan gem rivalu i kao takav čeka Novaka u polufinalu.

Da podsetimo, Rafael Nadal će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Novaka Đokoviće i Matea Beretinija koji počinje u 20 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here