EPA/Yoan Valat
Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal otkrio je da ima plan za dugoročno rešenje problema sa povredom stopala pošto će u budućnosti koristiti tzv. injekciju sa pulsirajućom radiofrekvencijom, prenose španski mediji. I najavio je da razmišlja o sezoni na travi, ali ne po svaku cenu.

Nadal je u nedelju osvojio 14. titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 6:3, 6:3, 6:0. Nadal je priznao da je pred finale morao da primi injekciju zbog bolova u levom stopalu.

– Igrao sam dve nedelje u ekstremnim uslovima pod injekcijama koje su anestezirale stopalo. Zbog anestezije nisam imao osećaj u stopalu – rekao je španski teniser posle finala.

Španski sportski list “Marka” navodi da Nadal ima plan za dugoročno rešenje svog problema. Rešenje koje bi moglo da mu donese mnogo toga dobrog, pa ako sve prođe kako treba možda vidimo Rafu i na Vimbldonu.

Svakako rastu šanse za tako nešto, iako su neki čak sumnjali da neće igrati posle Rolan Garosa ove sezone.

– Anestetici koje sam primao direktno u nerv su mi pomogli. Sada ću proći terapiju koja je drugačija. To mi je pomagalo i otklanjalo bol u prošlosti. Sastoji se od primanja injekcija s pulsirajućom radiofrekvencijom koja može smanjiti osetljivost nerva u stopalu. Od anestetika mi stopalo potpuno utrne i ne osećam ga, dok je tretman sa radiofrekvencijom dosta kontrolisaniji. On polovično “uspava” nerv. Videćemo kako će to izgledati u sezoni na travi – rekao je Nadal.

Govorio je Španac direktnije o narednim koracima. Jasno je da neće igrati Vimbldon po svaku cenu.

– Ne mogu više da se žalim na stopalo, moram da nađem rešenje. Sledeće nedelje obići ću nekoliko doktora i razmotriću više opcija. Neću igrati Vimbldon samo na osnovu injekcija. Ako tretman ne bude delovao, zapitaću se da li sam spreman za operaciju, a posle nje bi mi bilo potrebno mnogo vremena da se vratim. Moram da popričam sa sobom i donesem životnu odluku – zaključio je Nadal.

Dakle, dani odluke za Nadala su pred nama.

1 COMMENT

  1. Moze decko da koristi i Kokain,Niko ga ne bi dirao, bitno je da jedan Srbin ne Bude vise prvi, Bode oci takozvanim elitama na zapadu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here