Foto: MN Press
Radions Kuruc

Trener Željko Obradović najavio je da će napraviti ozbiljnu selekciju i stvarno je tako mislio letos. Jedno od zvučnih pojačanja je Rodions Kuruc, koji je do prošle sezone nastupao u NBA ligi u dresu Milvoki Baksa!

Letonac koji je napunio na 23 godine, nastupa na poziciji krila i takođe je potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom. On je pokazao da je ima kvalitet za crno-bele, ali za sada još nije pokazao pun potencijal jer još ne shvata šta se od njega traži-

– Još ne razumem do kraja šta trener želi od mene na terenu. Dešavaju se situacije kada pričamo na treninzima, ali i dalje ne razumem sve. Nadam se da hoću jednog dana. Čuo sam informaciju da je to njegov metod rada, da želi da edukuje igrače kako bi znali u svakom trenutku šta bi trebalo da rade na terenu – pričao je Kuruc za letonski portal Janus.

Iako do sada nije pokazao baš mnogo, u senci je izdanja Ledeja, Pantera, Smailagića, Letonac tvrdi da može na terenu sve. Samo kad bude shvatio kako.

– Mogu da igram jaku odbranu, da pogađam šuteve, da stvaram akcije za moje saigrače, da se borim ispod koša, da kradem lopte. Mogu sve. Samo što mi je jasnija uloga koju imam u reprezentaciji nego u timu.

S obzirom na to da je prethodne tri godine proveo u NBA ligi, Letonac tvrdi da se još “traži” u evropskom stilu košarke.

– Prošla godina je za mene bila psihiloški jako teška, ali sada sam u dobrim rukama. I nadam se da će sve biti u redu, kao što bi trebalo da bude. Ovde je košarka drugačija, više poziciona, više se kombinuje, imamo više od 100 timskih akcija. Nisam se još navikao na evropsku košarku”.

Letonija je u grupi sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Kuruc će biti na jednoj strani, a na drugoj nekoliko njegovih klupskih drugova sa novim selektorom Svetislavom Pešićem.

– Sećam se dana kada je bio trener Barselone. Biće veoma zanimljivo. Želim da ih pobedimo – poručio je Rodion Kuruc.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here