Nagrada iz Moskve rođendanski poklon

0
Autoportret: Sonja Brinkman
 

Žiri Mosconj International Foto Awards (MIFA) u konkurenciji 18.000 radova iz 100 zemalja, u kategoriji Portreti, nagradio je njen rad pod nazivom "Konzul".

Reč je o crno-beloj fotografiji na kojoj je Vojin Dragišić, bivši konzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Hamburgu, koji je od 2008. do 2013. boravio i radio u tom nemačkom gradu.

"Konzul": Fotografija nagrađena u Moskvi
 

– Ovo je moje prvo predstavljanje u Moskvi i nagrada mi veoma znači – kaže nam Sonja, koja je umetničkom fotografijom počela da se bavi pre pet godina, a već je osvojila srca ljubitelja fotografije i pobrala nagrade u Londonu 2010. i 2012, a u Njujorku i Majamiju izlaže već nekoliko godina, takođe sa uspehom.

Sonjin rad u Njujorku
 

Naročito je zapaženo njeno prisustvo u Njujorku ovog leta kada je rad pod nazivom "Love Me" kao svetleća reklama okačen na 42. sprat zgrade galerije na Tajms skveru.

Sonja Brinkman počela je umetnički život kao samouka slikarka inspirisana radovima svoje majke. Najviše radi ulja na platnu, a planira da platno zameni drvetom. Imala je više samostalnih izložbi. Hamburška publika ceni njenu umetnost za koju dobija pozitivne kritike.

Raduje se i Vojin

– Sonju Brinkman sam upoznao 2012. kada smo vodili razgovore o položaju naših umetnika i srpskoj intelektualnoj sceni u Nemačkoj. Veličanstveno je što njena umetnost dostiže internacionalne uspehe i zbog toga se veoma radujem – kaže Vojin Dragišić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here