Z. Mirković
Neboj{a Rodić i Srđan Mijalković

Ambasadoru Srbije u Austriji Nebojši Rodiću uručena je nagrada SPKD Prosvjeta u Austriji za zasluge u dostojnom predstavljanju matice, ali i povezivanju dijaspore i domovine. Potpredsednik SPKD Prosvjeta u Austriji prof. Srđan Mijalković uručio je nagradu velikom prijatelju Društva ambasadoru Rodiću, kako je kazao, čoveku koji je u svom mandatu mnogo učinio i još čini za srpsku zajednicu u Austriji i koji dostojno i uspešno predstavlja našu matičnu državu u ovoj zemlji.

Ambasador Rodić se zahvalio na priznanju, pohvalio rad Prosvjete i rekao da će se saradnja i podrška dobrim projektima nastaviti, posebno jedinoj dopunskoj školi za našu decu – Prosvjetinoj školi srpskog jezika, ali i svim drugim aktivnostima koje promovišu našu kulturu, naš narod i našu državu.

Inače, nagrada je dodeljena istaknutim ličnostima i organizacijama, za posebna dostignuća, a povodom 120 godina od osnivanja Prosvjete i 10 godina rada odbora Društva u Austriji. Nagradu su dobili i episkop-austrijsko švajcarski Andrej, Arno Gujon, prof. dr Nenad Kecmanović, prof. dr Miloš Ković, Aleksandar Čotrić, dr Aleksandar Dimić, Udruženje književnika Srbije i redakcija Programa za dijasporu RTS.