Twitter/Небојша Стефановић ‏

 Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović novčano je nagradio pripadnika Policijske brigade Nemanju Pavlovića, koji je, u trenutku kada nije bio na dužnosti, goloruk savladao razbojnika u Mladenovcu.

Pavlović, koji nije bio na dužnosti i nije imao kod sebe službeno oružje, u noći između 20. i 21. septembra savladao je i razoružao osumnjičenog, koji je uz pretnju pištoljem pokušao da oduzme novac od radnice u jednom ugostiteljskom objektu u Mladenovcu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović je istakao da je Pavlović pokazao šta znači hrabrost, obučenost i požrtvovanost u službi, i da svojim primerom doprinosi jačanju poverenja građana u policiju i njihovom osećaju sigurnosti.

Naglasio je da je Pavlović u toj akciji, pored ogromne hrabrosti, pokazao značaj obuke koju je prošao, šta znači biti pripadnik posebne jedinice policije kakva je Policijska brigada i kako mladi ljudi iz policije, rizikujući svoj život, štite bezbednost građana Srbije.

Stefanovic je naveo da je Pavlović goloruk intervenisao protiv naoružanog razbojnika, oduzeo mu pištolj i savladao ga, čime je pokazao dobru primenu policijskih ovlašćenja u praksi.

– Želim da, još jednom, zahvalim svim ljudima iz policije koji ovakvim aktivnostima jačaju poverenje građana u policiju i čine našu zemlju sigurnom – poručio je Stefanović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime