Nenad Petrović
Voja Brajović i Isidora Minić u predstavi "Skakavci"

JDPtv u četvrtak 9. aprila premijerno emituje predstavu Skakavci Biljane Srbljanović u režiji Dejana Mijača na youtube kanalu i sajtu jdp.rs. Reprize su u petak 10. i subotu 11. aprila u 21h i u nedelju 12. aprila u 18h i 21h.

Predstava Skakavci osvojila je pet Sterijinih nagrada: za najbolju novu dramu (Biljana Srbljanović), najbolju režiju (Dejan Mijač), najbolju muziku (Isidora Žebeljan) i dve za glumu (Renata Ulmanski i Isidora Minić). Na istom Sterijinom pozorju, Okrugli sto kritike proglasio ju je za najbolju predstavu festivala.

Uz gostovanja u Ljubljani i Zagrebu, Skakavci su učestvovali i na festivalima u Visbadenu (Festival nove evropske drame), Rijeci (Festival malih scena) i Solunu (Premio Europa).

Na osnovu ovog komada, najvažniji nemački pozorišni časopis „Theater heute” proglasio je Biljanu Srbljanović za najboljeg stranog dramskog pisca godine.

U predstavi igraju Isidora Minić, Boris Isaković, Aleksandra Janković, Svetozar Cvetković, Renata Ulmanski, Nikola Simić, Jasmina Avramović, Voja Brajović, Miodrag Radovanović, Petar Radovanović, Maša Dakić.

Svetozar Cvetković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here