OC Jahorina

Olimpijski centar Jahorina, grad Istočno Sarajevo i sve opštine grada Istočno Sarajevo podržale su jubilarnu 60. “Trku kroz Srbiju” čija će prva etapa startovati 1. septembra sa olimpijske lepotice, a završiće na Zlatiboru. Poručili su ovo na Jahorini predstavnici olimpijskog centra koji imaju izuzetno dobru saradnju sa čelnim ljudima Biciklističkog saveza Republike Srpske i Biciklističkog savza Srbije.

Zajednički cilj je da Jahorina bude predstavljena kao biciklistički centar ovog dela Evrope, kako profesionalnog, tako i rekreativnog za šta ima idealne uslove.

– Izuzetna nam je čast što smo drugi put domaćini i što će trka koja briše granice krenuti sa naše najlepše planine. Iako je ovo najteža godina sa ponosom možemo da konstatujemo da je naša planina centar turizma i ovog leta. Bio nam je Novak Đoković, organizovali smo Ultra tejl trku, a sada najavljujemo i ovaj divan događaj. Veliko hvala svim načelnicima opština na pomoći pri organizaciji trke koja nam svakako znači i koja će dodatno poslužiti promociji naše Jahorine – rekao je predsednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek.

Druga etapa biće vožena od Mionice do Požarevca, dok je treća od Zrenjanina do Novog Sada.

– Već sada je prijavljen maksimalan broj ekipa, tako da će učestvovati više od 150 biciklista iz tridesetak zemalja sveta. Jako nam je važno što smo ponovo na Jahorini i što je biciklizam prepoznat kao sport koji itekako može da podigne ionako dobre turističke brojke olimpijskog centra. Proširenu saradnju koja će za cilj imati da kroz još nekoliko događaja svetskog formata pozicionira Jahorinu u centar cikloturizma – rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Izvršni direktor OC Jahorina Iva Ivkić naglasila je da se raduje ponovnom domaćinstvu trke koja dodatno pospešuje promociju planine.

– Jahorina je i u toku letne sezone postala ponosni domaćin sportskim manifestacijama međunarodnog karaktera, pre par dana smo uspešno realizovali Jahorina ultra trejl takmičenje koje je okupilo više od 230 učesnika, a sada se spremamo za biciklističku trku koja će, nadamo se, biti još brojnija. Sa velikim zadovoljstvom ćemo ugostiti bicikliste i prezentovati im sve što Jahorina nudi i u toku letnje sezone i nadamo se da će lepu sliku sa naše planine preneti dalje u svet. Od ovog leta smo dodatno obogatili našu ponudu novim letnjim atrakcijama (tower, loopster i skydive) a naš planinski bob koji je jedan od najdužih u Evropi i dalje izaziva najveću pažnju posetilaca.

Drago nam je jer su organizatori, Bicikistički savez Srbije i Republike Srpske prepoznali potencijal naše planine i odlučili da nas uvrste među domaćine ove manifestacije. Imamo odličnu sradnju i radimo na tome da iskoristimo sve pogodnosti koje nam pruža Jahorina svojim prirodinim potencijalima, geografskim položajem i dobrom logistikom i zajednički ćemo uraditi sve da upravo naša planina postane centar ciklo turizma. Sa čelnicima biciklističkih saveza smo razmatrali opciju dovođenja svetskog biciklističkog kupa na Jahorinu što bi bila idealna promocija na svetskom nivou. U saradnji sa gradonačelnikom, načelnicima opština i biciklističkim savezima sigurno možemo uraditi mnogo što će doprineti razvoju ove regije – rekla je Iva Ivkić.

Konferenciji za medije su prisustvovali i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, načelnik opštine Pale Boško Jugović, opštine Trnovo Dragomir Gagović, Sokolac Milovan Bjelica, Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i PR opštine Istočni stari Grad Bojana Šarović.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime