Najbogatiji klubovi Evrope nastoje da iskoriste haos u svetu sporta koji je nastao pandemijom korona virusa a glavni cilj je da odvoje elitni fudbal od UEFA i Lige šampiona.

Kako prenosi britanski San, plan  velikana je da osnuju Superligu Evrope, o kojoj se uveliko piše poslednjih godina. Zanimljivo, u njoj bi bilo mesta i za Crvenu zvezdu.

Lešinari, kako ih novinar ovog lista oslovljava, sada ponovo kruže oko Niona, uvereni da je vreme za novi pokušaj, a u svetlu neizbežne finansijske krize usled pandemije korona virusa.

Želja revolucionara je da najbogatije klubove iz Engleske namame milijardama evra koje bi im ponudili za napuštanje Lige šampiona. Za to je navodno već spreman privatni kapital određenih firmi koje nisu do sada ulagale u fudbal, ali koje žele da uđu u najvažniju sporednu stvar na svetu na velika vrata.

U ponovo aktuelnoj priči o zatvorenoj Superligi Evrope bilo bi mesta i za srpskog šampiona.

U prvi plan se ističe činjenica da je Crvena zvezda, kao uostalom i Seltik, Galatasaraj ili Ajaks, “istorijski važan klub sa velikom bazom navijača od koje bi takmičenje moglo da ostvari velike prihode.”

Postoji nekoliko opcija kako bi se samo takmičenje organizovalo, a po jednoj ideji postojala bi dva ranga sa po 16 ekipa gde bi timovi imali mogućnost da se domognu višeg, ali i da ispadnu u niži rang.

Takođe,  Superliga Evrope bi bilo takmičenje zatvorenog tipa, bez ispadanja.

Najveća prepreka će sasvim sigurno biti UEFA i FIFA, pošto bi takvo takmičenje bilo panadan Evroligi u košarci, pa bismo mogli da zaboravimo na fudbal kakav smo dosada poznavali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here