Najbogatiji Rus uporedio Vengera sa babom

0

Što je stariji, teže prihvata greške: Arsen Venger
 

"Reći ću vam otvoreno, moramo da se pojačamo na svakoj poziciji kako bismo bili na nivou na kojem su Čelsi i Mančester Siti u Engleskoj, a Real Madrid, Barselona i PSŽ u Evropi", kazao je Usmanov.

 

Arsenal je ovog leta potrošio 95 miliona evra, ali je u prvenstvu tek osmi, sa 15 bodova manje od londonskih "plavaca". To je najlošiji start u ligi u poslednje 32 godine. U ovo doba prošle sezone, Vengerov tim je imao čak 11 bodova više. Posebno "bode oči" Arsenalov skor u derbijima Premijer lige. "Tobdžije" su kapitulirale protiv Čelsija, a prošle subote i protiv Mančester Junajteda. Stoga će 65-godišnji Venger morati i u januaru da potroši nešto funti, kako bi napravio osvežio igrački kadar.

 

Usmanov nije želeo da govori o smeni trenera.

 

"To nije moj posao. Frustrirajuće je da sa 30 odsto deonica kluba ne mogu ni o čemu da odlučujem", rekao je najbogatiji Rus, zvanično treću godinu zaredom, koji je "težak" oko 15 milijardi dolara.

 

"Arsen Venger je jedan od najboljih trenera, ne samo u Evropi, nego i na svetu. Stara ruska poslovica kaže: ‘Čak i staroj baki može da padne krov na glavu’. Svi greše, tako i Venger. Što si stariji, teže ti je da prihvatiš greške", kazao je Usmanov.

 

"U Vengerovim rukama leži vizija kluba, zato je on najodgovorniji za stanje u klubu. Nijedan genijalac ne može da ostane na istom nivou, ako ne shvati gde greši. Možda bi neki bili zadovoljni da prođemo u drugi krug Lige šampiona i ispadnemo u osmini finala, ali ja sa tim rezultatom nisam zadovoljan", zaključio je Usmanov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here