www.unsplash.com
Novi Sad, Petrovaradin

Ukoliko tražite stan u manjem gradu od Beograda, u kojem nema toliko buke, gužve i haotičnosti, onda je Novi Sad pravi grad za vas.

Kultura, mentalitet, domaćinska kuhinja, priroda i tržište puno najrazličitijih nekretnina za svačiji džep vas čekaju u ovom gradu. Ovaj grad će učiniti da se osećate kao kod svoje kuće od momenta kada kročite u njega. Postoji više različitih delova Novog Sada u kojima se stanovi veoma brzo izdaju, upravo zbog svoje saobraćajne umreženosti, sadržaja koji imaju da ponude, ali i blizine različitim lokacijama i institucijama.

Kada su u pitanju perspektivne lokacije za život u Vojvodini, možda je za izdavanje stanova Novi Sad jedno od najboljih rešenja za vas. Ukoliko ste novi u Novom Sadu, pretražite sve dostupne opštine za iznajmljivanje stanova, povedite računa o tome gde se nalaze, šta nude, koje sve sadržaje organizuju, kao i to koliko se konkretna opština uklapa u vaš budžet.

Liman

Ovo je jedna od najzanimljivijih, ali ujedno i najtraženijih lokacija za izdavanje stanova u Novom Sadu. Isprva je postojao samo Liman 1, nakon kojeg se započelo i sa izgradnjom Limana 2, 3 i 4. Odlično pozicionirano, ovo naselje je mesto do kojeg se brzo stiže iz samog centra grada (čak i peške), a u kojem možete pronaći sve što vam je potrebno. Opština bogata sadržajima namenjenim svima, od najmlađih, pa sve do najstarijih generacija (vrtići, škole, igrališta, šetališta, tržni centri, restorani, kafići, pabovi, mesta za izlazak).

Takođe, ovaj deo Novog Sada se smatra i zelenom oazom grada, te ćete moći i da uživate u prirodi. Liman u svom sklopu poseduje jedini skejt park u celom gradu, ali i park namenjen psima. U okviru originalnog naselja Liman se nalazi i kampus novosadskog Univerziteta (koji je po veličini odmah iza Univerziteta u Beogradu), koji predstavlja mali univerzitetski grad u gradu. Velika većina fakulteta se nalazi u ovom delu Novog Sada, te ukoliko ste student i tražite stan, ovo bi možda bila najbolja opcija za vas. U ovom delu grada, sve se nalazi nadohvat ruke i postoji veliki broj kvalitetnih raznolikih sadržaja koji mogu obogatiti vašu svakodnevicu i društveni život.

Ni prostora za sportske aktivnosti ne manjka na Limanu, te se u okviru ovog naselja nalazi veliki broj sportskih terena, kao i hala Spens (prekoputa Limana 2), u okviru kojeg postoje skijalište i bazen. Takođe, u blizini Limana se nalazi i Štrand, koji poseduje uređeno kupalište i šetalište, koji tokom letnjeg perioda privlače veliki broj ljudi. Samim tim, ovde ćete moći da pronađete sportske aktivnosti za vas u bilo koje doba godine i u različitim vremenskim uslovima.

Izdavanje stanova u Novom Sadu

Grbavica

Nadomak Limana se nalazi Grbavica, novosadska četvrt koja je jedna od najvećih u celom gradu. U ovom delu grada postoji dosta visokogradnje, ali i manje zelenila, što može smetati onima koji vole boravak u prirodi i okruženost istom. Ipak, Grbavica je veoma tražena kao mesto za iznajmljivanje stanova u Novom Sadu. Stanove u ovom delu grada najčešće iznajmljuju studenti i mlađi parovi, s obzirom na to da je blizu univerzitetskog centra, bulevara, centra grada, kao i brojnih lokacija namenjenih zabavi i provodu.

U okviru Grbavice se nalaze i Rimokatolička crkva svetog Roka (sagrađena na početku 19. veka), dvorac Eđšeg (u čijem se nazivu nalazi mađarska reč koja označava jedinstvo), kao i sportsko društvo “Eđšeg-Jedinstvo”. Na području Grbavice se nalaze i različiti poznati rok kafići, za koje zna većina Novosađana i u kojima se često organizuju svirke i muzičke večeri, namenjene ljubiteljima ovog muzičkog žanra.

Jedna od najzanimljivijih lokacija na Grbavici jeste i Limanska pijaca, koja je natkrivena i na kojoj se mogu pronaći raznovrsni proizvodi, od voća i povrća, preko zanatskih i poljoprivrednih proizvoda. Sa preko 50 prodavnica i nekoliko stotina tezgi, ova pijaca nudi širok asortiman za sve one koji vole da kupuju domaće proizvode.

Telep

Ova novosadska četvrt predstavlja uređeni i dobro umreženi deo grada, za koji važi parola da nikada ne staje. Poseduje sređene i nove saobraćajnice i bulevare, ali i brojne stambene i poslovne zgrade, te nudi mesta za stanovanje, perspektivne poslovne prilike, kao i mesta za odmor, uživanje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Brojni stranci često dolaze u Telep kako bi iskusili sve što ima da ponudi. Između ostalog, to su i uređena šetališta, delimični izlaz ka reci Dunav i mesta za uživanje u prirodi. Telep nekima predstavlja oazu mira, a nekima mesto koje poseduje zanimljive sadržaje, u kojima se mogu pronaći sve generacije.

U okviru Telepa se nalazi više različitih verskih zdanja (poput kalvinističke, katoličke i pravoslavne crkve), kao i mađarski kulturni centar “Petefi Šandor”, koji se bavi očuvanjem jedinstvenosti Mađara nastanjenim u Novom Sadu. Takođe u ovoj četvrti Novog Sada se nalaze i različlite obrazovne institucije, kao i brojna domaća preduzeća koja posluju na nivou cele zemlje (poput kompanije “Minakva”).

Kada su u pitanju cene iznajmljivanja stanova u ovim novosadskim četvrtima, one variraju u zavisnosti od zgrade, kvadrature, ali i dela grada. Tako za garsonjeru možete dati između 200 i 350 evra, ali cene, naravno idu i na više, kako se sama kvadratura povećava, kao i blizina centru grada, ali i najznačajnijim gradskim znamenitostima.

Ukoliko ste razmišljali o preseljenju u Novi Sad ili upisivanju fakulteta u ovom gradu, navedeni delovi grada pružaju najviše mogućnosti kada su u pitanju sve kategorije gostiju. Bilo da ovde želite da provedete nekoliko meseci, da se doseljavate u grad zbog novog posla ili, pak, upisujete fakultet, pa vam je potreban smeštaj (koji nije u okviru studentskog doma), preporuka je da izvidite ove delove Novog Sada i odlučite koja je od ovih opcija za vas najbolja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here