MN PRESS
Ivica Iliev

Sportski direktor Ivica Iliev izjavio je da crno-beli planiraju nekoliko pojačanja u zimskom prelaznom roku.

Partizan je posle prvog dela sezone u Superligi Srbije na prvom mestu na tabeli sa pet bodova više od Crvene zvezde. Crno-beli su izborili plasman u 1/16 finala Lige konferencija, kao i 1/4 finale Kupa Srbije.

– Sigurno će doći jedan ili dvojica igrača u veznom redu jer nam fali tu igrača. Biće zahtevna polusezona, ono što nam je potrebno je samo broj, imamo kvalitet, ali potrebno nam je ljudstvo. Sve zavisi od eventualnih prodaja i mene raduje da svi igrači, za razliku od svih ranijih godina, ne žele da idu iz Partizana, hoće da ostanu do leta. To govori o strasti prema Partizanu, a ono što me najviše raduje je da osećaju da je došao trenutak za istoriju – rekao je Ivica Iliev.

Da li to znači da bi mogao da dođe vezista poput Sejdube Sume?

– Tražimo drugačiji profil igrača, imamo najviše fond takvih igrača ofanzivnih, možda ne istih karakteristika kao Suma, ali tu smo popunjeni. Bili smo u situaciji da nam poslednjih pet-šest utakmica ne igraju četiri igrača. Lazar, Pantić, Rikardo i Natho, koji su nas uveli u grupnu fazu i nosili nas najveći deo sezone, nama su igrali mladi, novajlije… Partizan na tim pozicijama ima tri postave. Ofanzivni deo se verovatno neće menjati do leta – objasnio je direktor Partizana i nastavio:

– Čuli ste i od trenera da smo bili blizu da dovedemo još jednog napadača, koji je po našim standardima, međutim u poslednjim mesec dana bili smo svedoci jednog fudbalskog vatrometa Marka Milovanovića. To je stopiralo transfer. To me izuzetno raduje jer je svima jasno da je prioritet našeg funkcionisanja omladinska škola, pa samo ako tu nemamo rešenje idemo ka tome da dovedemo stranca.

Sportski direktor Partizana poručio je da želi da se na kraju sezone svi igrači raduju osvojenoj tituli u maju, dodavši da su zato i mnogi igrači izrazili želju da ostanu makar do leta u Humskoj.

– Nekim igračima ističu ugovori na leto, verujem da će dobar deo njih produžiti ugovore sa Partizanom, ali to kroji rezultat. Više ćemo znati u aprilu-maju, ne kažem da se do tada neće ništa desiti, ali tako je iskustvo pokazalo da se najbolje igra kada si gladan. Sit stomak ume da opusti čoveka… – istakao je Iliev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here