Najbolji đaci na izletu u Beču

0

Dobrodošlica: Prijem u ambasadi Srbije

 

 

– Ovom ekskurzijom hteli smo da nagradimo naše najbolje učenike, ali i decu iz porodica slabog materijalnog stanja, koji nisu do sada putovala izvan granica naše zemlje – rekao je Ljubiša Đorđević, dodajući da je za ovu namenu iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 10. 000 evra.

Vetrenjače

Đorđević će boravak u Beču iskoristiti i za pospešivanje privrede Negotina. On će potpisati ugovor sa jednom bečkom firmom, koja će u Negotin, u narednih 14 meseci uložiti 28 miliona evra ivestirajući u "vetro-park" (vetrenjače).

Tokom boravka u Beču đaci će imali priliku da upoznaju istorijska zdanja glavnog grada Austrije i druže se sa vršnjacima u klubovima "Stevan Mokranjac" iz Beča i "Jedinstvo" iz Švehata.

Decu je u Beču primio i ambasador Srbije Milovan Božinović.

Đorđević je juče razgovarao sa gradonačelnikom Švehata, grada nadomak Beča, Hanesom Facekašom, pozvao ga dođe u posetu Negotinu i predložio mu bratimljenje dva grada.

Facekaš je prihvatio oba predloga i najavio da bi u Negotin mogao da dođe na jesen.

U Austriji živi veliki broj Negotinaca. Prema zvaničnim podacima u ovoj zemlji živi oko 15.000 građana Srbije iz Negotinske Krajine, a najvećim delom oni žive u Beču.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here