Promo
Dejan Ljevnaić - Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina

Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić zajedno sa predstavnicima uprave Olimpijskog centra Jahorina posetio je Cirih, gde je održan sastanak sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije.

Na ovom sastanku se razgovaralo o kandidaturi za Evropa kup te je tim povodom gospodin Ljevanić izjavio:“Imamo iskustva u organizaciji takmičenja, jedan od primera je i Eyof. Takođe, imamo i sve uslove od skijaške infrastrukture, novih i homologovanih staza, sistema za osnežavanje,veliki grad Sarajevo i aerodrom na samo 28 km udaljenosti, bolnicu, heliodrom i sve ostalo što je neophodno za organizaciju jednog ovako prestižnog takmičenja.

Potrebno je da sve tri planine, Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina apliciraju zajedno te da oformimo jedan tim koji će predstavljati ove tri planine. Zajednički rad i zajednička organzacija Evropa kupa bi nam svima mnogo donela te bi ovo bio samo jedan korak bliže ka dovođenju Svetskog kupa što nam je svakako krajnji cilj.

Evropa kup je najbolji put za popularizaciju skijanja kao sporta i za stvaranje što više novih i mladih skijaša što je svakako prioritet svih nas koji smo u ovom poslu! “

Na sastanku se razgovaralo i o novim investicijama na Jahorini kojima je ova planina dobila
mnogo, sada je sigurno da kvalitetom svoje ponude može parirati najuređenijim Evropskim
skijaškim destinacijama. Organizacija Evropa kupa bi bila kruna dobrog rada na ovoj planini i potvrda uspeha kako Jahorine tako i cele Bosne i Hercegovine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here