OC Jahorina
Ilustracija

Prva “nebeska trka” u ovoj sezoni u organizaciji Skajraning asocijacije Srbije i Crne Gore na Jahorini okupila je 105 takmičara iz deset zemalja, na snežnoj stazi od 15 km i 1.150 m uspona i spusta. Uprkos izazovnim vremenskim uslovima, trku je uspelo da završi 75 učesnika. Najbrži u muškoj konkurenciji, Dejan Angeloski iz Makedonije, na cilj je stigao za sat i 56 minuta, dok je samo dve sekunde više bilo potrebno Aleksandru Kirkovskom, takođe iz Makedonije. Na trećem mestu se našao Bojan Grbić iz Hrvatske sa zaostatkom od 34 sekunde iza Kirkovskog.

Kod dama prva je bila Miluša Bošković iz Crne Gore, sa vremenom dva sata i 18 minuta, dok je tačno 60 sekundi zakasnila Naida Avdić (BiH). Na trećoj poziciji našla se Tatjana Jovanović iz Srbije sa 2:34 sata.

Po završetku trke, dodele nagrada i druženja u restoranu Hotela Rajska dolina, takmičari su skijali i uživali na zavejanim stazama Olimpijske lepotice.

Ovaj atraktivan format nebeskog trčanja ostavio je nezaboravan utisak i na učesnike i na organizatore, ukazujući još jednom na koji način jedna sportska disciplina može da uravnoteži sport i zabavu, ne ostavljajući za sobom ekološki otisak. Do kraja godine, asocijacija je najavila još šest trka na najlepšim planinama Balkana.