Najbrži autogol u Bundes ligi u poslednjih 40 godina, Bajern se izvukao (VIDEO)

0
fcbayern.com
Gorecka u vazdušnom duelu s igračem Augzburga

Bajernov igrač Leon Gorecka uterao loptu u sopstvenu mrežu u 13. sekundi meča s Augzburgom, uvodnog u 22. kolu nemačkog prvenstva, koji je gostu pripao s 3:2, a dvaput je gubio.

Od kada se igra Bundes liga (prva sezona 1963/64) samo se tri puta desillo da autogol padne u prvom minutu, a poslednji put još 18. avgusta 1979. Tada je Ajntraht u Braunšvajgu savladao Duizburg s 2:0. Svoju mrežu je pogodio Bernard Dic.

Bajern je uprkos još jednom šoku, pošto je Augzburg dvaput vodio, pregrmeo taj meč. Kao drugoplasirani Ima dva boda manje od vodeće Borusije iz Dortmunda i nada se njenom kiksu u nedelju protiv Nirnberga u gostima.

Gol za Augzburg je dao i napadač iz Južne Koreje Dong-Von (23. minut). Dvostruki strelac za Bajern bio je Francuz Kingsli Koman (17, 45+3), a pobedonosni pogodak postigao je Austrijanac David Alaba (53). Domaćinu je slaba uteha što je prvi put u 16 međusobnih susreta dao više od jednog gola.

Augzburg, naravno, nikada brže u Bundes ligi nije postigao pogodak, makar i s tuđom pomoći, ali Bajern jeste primio gol brže. U gostima kod Hofenhajma 22. avgusta 2015. Kevin Foland je prevario Manuela Nojera već u 9. sekundi, ali je bavarski velikan pobedio s 2:1. Tada je Hofenhajmov igrač izjednačio rekord nemačkog prvenstva koji je držao Karim Belarabi iz Bajera od tačno godinu ranije, kada je tim iz Leverkuzena savladao Borusiju u Dortmundu s 2:0.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here