Najčešće povrede za vreme seksa

0

Usporite malo… Do "kama sutra" poza se dolazi vežbom

Povreda "tamo dole" – Povreda vagine zna da se dogodi kada je koža suva, to jest, kada žena nije dovoljno uzbuđena pa dolazi do intenzivnijeg trenja.

 

Kako sprečiti: Pošto nanesete lubrikant, pričekajte desetak minuta da tkivo omekša i mišići se opuste. Lubrikant držite pri sebi, ako zatreba za kasnije. 

 

Kako lečiti: Posetite doktora ako je bol nepodnošljiv ili ako krvarite jednakim intezitetom, iako nemate menstruaciju.

 

Istegnut mišić – Strastven seks najčešće podrazumeva malo grublju akciju. Za vreme takvog seksa moguće je ne primetiti grčeve i istegnuća, zahvaljujući endorfinima. Ali kasnije ćete shvatiti da ste preterali.

 

Kako sprečiti: Kao i u jogi, u seksu treba postepeno dolaziti do naprednih poza. Počnite sa pozama u kojima su vam noge raširene do širine ramena. Kada cirkulacija proradi možete pokušati i nešto teže i zahtevnije poze.

 

Kako lečiti: 600 mg brufena trebalo bi da bude dovoljno. Pokušajte da mirujete i stavite leda na istegnuti mišić. Posetite lekara ako se i posle nekoliko dana bol nije smanjio.

 

Strani predmet – Ako ste naumili da stavljate strane predmete u otvore, ne zaboravite da se sve može zaglaviti.

 

Kako sprečiti: Ne stavljajte ništa u sebe dublje od 5 centimetara, jer nema potrebe. Naučnici tvrde da je tačno toliko dovoljno za orgazam. Što god stavljate u sebe, pobrinite se da ima širok deo koji će biti izvan tela i koji možete, vi ili vaš partner, čvrsto da uhvatite.

 

Kako lečiti: Sve što završi u anusu vremenom "putuje" sve dublje, zato nemojte čekati ni sekund kako biste efikasno mogli da izvadite predmet. Ako se radi o vaginalnoj igračkici, sve što vam treba je ogledalo i vaša ili partnerova ruka. Opustite se i nemojte se napinjati kako ne biste imali problema s vađenjem. Ako posle sat vremena niste uspeli da odstranite predmet, obratite se dežurnom lekaru.

 

Bol koji osetite kada prekrstite noge – Ako imate neku infekciju, seks može da boli i pogorša situaciju.

 

Kako sprečiti: Izbegavajte seks ako imate simptome infekcije. Ako vam je infekcija dijagnostifikovana, pričekajte nedelju dana tako da tkivo stigne da se oporavi.

 

Kako lečiti: Hladana obloga trebao bi da ublaži bol. Što pre posetite svog ginekologa kako biste se uverili da se ne radi o nečem ozbiljnijem, poput polno prenosive bolesti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here