Jedan od najboljih rukometaša u istoriji Nikola Karabatić oporavlja se od povrede ukrštenih ligamenata kolena, pa će samo kao navijač posmatrati Svetsko prvenstvo u Egiptu na kojem nastupa reprezentacija Francuske. 

Karabatić je i zbog svojih korena (rođen u Nišu), ali najviše zbog velikog i dugog rivalstva sa hrvatskim rukometnim timom, uvek zanimljiv sagovornik za medije u našem komšiluku, pa je i sada, pred start SP, izneo očekivanja o dometima obe selekcije u Egiptu.

Naravno, neizbežno je bilo prisećanje na neke legendarne mečeve Hrvatske i Francuske, a kada je reč o duelima ove dve rukometne sile, uvek se misli na “onaj” jedan – finale Svetskog prvenstva 2009. godine u Zagrebu.

Na pitanje novinara HRT-a, koja mu je najdraža titula u karijeri, kapiten Pari Sen Žermena nije dugo razmišljao.

– Najdražu titulu sam osvojio usred Zagreba, u finalu SP-a pobedili smo Hrvatsku, pred 15.000 Hrvata koji su bili protiv nas i protiv mene. Nikada to neću zaboraviti, to je najveći trenutak moje karijere. Mama i tata su bili u publici u zagrebačkoj Areni – prisetio se Karabatić večeri u kojoj je Ivano Balić odbio da dođe na podijum i da uzme srebrnu medalju, slomljen zbog odluka danskog sudijskog para Pedersen – Olsen u finalu o kojem se i dan danas priča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here