Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastupiće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sve sumnje u odlazak srpskog igrača na Igre otklonio je Teniski savez Srbije.

– Novak je potvrdio želju da učestvuje na Olimpijadi i mi smo spisak sa njegovim imenom već poslali Olimpijskom komitetu Srbije. Odatle će biti prosleđen dalje – poručili su iz TSS za Sportski žurnal.

Žurnal pod naznakom “ekskluzivno”, prenosi i to, da su za razliku od Novaka, a poput Nadala, nastup na Igrama otkazali su Filip Krajinović, Dušan Lajović i Laslo Đere.

– Situacija je ove godine veoma teška. Korona je sve maksimalno otežala. Mehur u Tokiju će biti za oko 10.000 ljudi, što će biti mnogo komplikovano i otežaće boravak sportista na Olimpijadi. Jedna stvar je biti u mehuru na turniru sa maksimalno nekoliko stotina učesnika, a druga u masi od 10.000 ljudi. Osim toga, uvek postoji strah do zaraze – kažu u Teniskom savezu za “Žurnal”.

Od srpskih tenisera igraće još samo Miomir Kecmanović. Igre su na program od 23. jula do 8. avgusta.

2 COMMENTS

  1. Olimpijsko zlato je simbol u sportu uvek bio i dobro je da nakon Vimbldonskog pehara ove godine,Novak uzme i njega,a i da posle kritizeri ne gundjaju kako ga on nema.

  2. Sta je dobra vest ? samo 5 % japanaca je vakcinisano, to su olimijske igre potpuno sulude, opasne za sve ucesnike i neodgovorne za organizatore i za federacije koje salju svoje takmicare, skoro svi japanci su protiv !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here