Najlepša priča US opena: Za tinejdžerku, rumunsko-kineskog porekla, tvrde da će biti najbolja sportistkinja sveta (FOTO/VIDEO)

0
Foto: Tanjug/AP, Printscreen: Instagram/emmaraducanu
Ema Radukanu

Britanska teniserka Ema Radukanu (18) priredila je novu senzaciju i ispisala tenisku istoriju na US openu pošto je sa 2:0 (6:1, 6:4) pobedila Mariju Sakari plasirala se u finale Njujorka. 

Radukano je tako postala prva i u muškoj i u ženskoj konkurenciji koja je iz kvalifikacija stigla do finala nekog grend slema! Ove subote ona će igrati finale US opena protiv još jedne tinejdžerke Lejle Fernandez.

 

Posle velikog uspeha, sigurno je da talentovanu teniserku očekuje veliki rast na WTA listi, ogroman novac od nagrada, ali i svetska slava koja sa sobom nosi i vešemilionske sponzorske ugovore. Preko noći potpuno se promenio život mlade teniserke rumunsko-kineskog porekla koja je rođena u Kanadi, a nastupa za Veliku Britaniju u kojoj živi od malih nogu.

Odmah posle pobede britanske teniserke svetski mediji se bave prognozama koje se tiču njene karijere.

 

 

Naime, “San” je uradio istraživanje po kom bi Ema uskoro mogla da postane najbogatija sportistkinja na svetu.

– Ona će biti najveća britanska sportistkinja ikada u istoriji. Ukoliko ovako nastavi, zaradiće preko 100 miliona funti – rekao je jedan od tamošnjih agenata za talente:

– Osim terena, ona će biti veliki udar za brendove odeće, zdravlja, sporta, fitnesa, načina života… Prosto će se utrkivati da je potpišu, ne postoji niko poput nje. Ima posebnu auru, njen osmeh sada vredi tri miliona funti.

Razlog za ovakve predikcije kada je u pitanju Ema leže i u tome da joj je agent Maks Ejnsburg, čovek koji je od Marije Šarapove napravio najbogatiju sportistkinju i pomogao joj da, do odlaska u penziju, zaradi 234 miliona funti.

Šarapova je punih 11 godina imala najveće sportske ugovore sa svetskim moćnim brendovima, a isti slučaj se predviđa i sa Radukanu. Pogotovo što ima lice anđela…

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here