Madlenianum

Svečani koncert posvećen najlepšim italijanskim arijama i duetima održaće se pod dirigentskom palicom maestra Alberta Veronezija u ponedeljak, 21. oktobra, u Operi i teatru Madlenianum, u okviru međunarodne Nedelje italijanskog jezika – “Italijanski na sceni”, najavili su organizatori.

Ove godine navršava se 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Italije i Srbije, kao i deset godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda.

Ambasada Italije u Beogradu, Italijanski institut za kulturu i Opera i teatar Madlenianum organizuju ovaj izuzetan umetnički događaj, želeći da publici Beograda poklone najlepše italijanske arije i duete, u izvođenju vrhunskih italijanskih umetnika: Donate D’Anuncio Lombardi, sopran, i Anđelo Fjore, tenor, kao i srpskih umetnika Branislave Podrumce, sopran, i Nikole Mijailović, baritona.

Dirigent je jedan od najangažovanijih italijanskih dirigenata Alberto Veronezi.

Nedelja italijanskog jezika u svetu je manifestacija koju svake godine u oktobru diplomatska mreža Italije i mreža italijanskih instituta za kulturu obeležava bogatim kulturnim programom čiji fokus je na širenju italijanskog jezika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here