U nedelju, u 8.30 časova po našem, u sidnejskoj areni “Ken Rouzvel” počinje okršaj za trofej na novom timskom takmičenju Udruženja teniskih profesionalaca.

Srbija je prva ušla u finale, a za njom kroz polufinale i Španija koja je dve potrebne pobede protiv Australije izvojevala tako što je Roberto Bautista Agut (deseti na svetskoj listi) savladao Nika Kirjosa (29) sa 6:1, 6:4 pa vodeći igrač sveta Rafael Nadal vodećeg među domaćim teniserima Aleksa de Minaura (18) sa 4:6, 7:5, 6:1.

Publika u Sidneju, a naročito naši ljudi koji punih srca pune tribine da bi dali neposrednu podršku srpskim sportskim junacima, imaće pred svojim očima poslasticu za kraj. Prvo će se sresti Dušan Lajović (34) i Agut, a posle će gledaoci biti svedoci jednog od najvećih suparništava moderne ere – sastaće se dvojica vodećih u poretku kao najveći aduti svojih timova.

Biće to 55. međusobni duel Novaka Đokovića s Nadalom, a drugi u kojima su reprezenti nacionalnih timova. Početkom 2009. Španija je na šljaci u Benidormu bila domaćin Srbiji u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. “Crvena furija” je ubedljivo pobedila naše, a i Nadal Đokovića sa 6:4, 6:4, 6:1.

Bude li potrebno, na kraju će se igrati dubl.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here