Najmanju podršku na svetu ima vlast u BiH

0

Stanovnici BiH  nezadovoljni državnim liderima
 

Kako navode iz "Galupa", samo osam odsto ispitanih u BiH podržava vlast i njene vođe, a ova zemlja imala je najviši rejting stanovništva kada je u pitanju broj negativnih poena upućenih vlastima.

 

Čak 91 odsto stanovništva u BiH smatra da je korupcija najraširenija među vlastima (drugi na listi), dok je stopa nezaposlenosti čak 27 odsto (odmah iza Grčke sa 27,3 odsto).

 

Osim nezaposlenosti, istraživanje je pokazalo da su veliki problemi u BiH i duboke etničke tenzije koje su prisutne u ovoj zemlji dvije decenije nakon rata, gde se, ne samo vlasti i mediji, nego i škole razdvajaju na osnovu etničke pripadnosti.

 

Na listi od 12 zemalja, čiji su stanovnici najnezadovoljniji svojim vladama, iza BiH, slede Bugarska, Grčka, Češka, Moldavija, Pakistan, Peru, Rumunija, Kostarika, Jamajka, Portugal i Španija.

 

Američka kompanija za istraživanje "Galup" napravila je studiju u kojoj je nastojala otkriti koje su to zemlje u svijetu najnezadovoljnije svojim vladama i pri tome istražila različite elemente poput korupcije, nezaposlenosti, te činjenice u kolikoj meri stanovnici svih zemalja podržavaju svoje vođe na vlasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here