pixabay.com

Stari Grci su koristili ovaj narodni lek pre 600 godina. Ova lekovita poslastica se pominje u Homerovoj Ilijadi. Neverovatan ukus je takođe lekovit. Ova super moćna mešavina sastoji se od samo dva sastojka.

Kada pojedete kašičicu ove mešavine, u organizam ćete uneti cink, gvožđe, vlakna, magnezijum, kalcijum, bakar i brojne vitamine, posebno one iz grupe B, a to su gotovo svi ključni sastojci neophodni organizmu.

Prema istraživanjima, ova kombinacija prirodnih sastojaka je efikasna u regulisanju masti u krvi, posebno LDL i HDL holesterola. Osim što otklanja aritmiju, visok krvni pritisak, ova mešavina poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, zbog čega dobijate dodatnu energiju nakon napornog rada.

Studija pokazuje da redovna upotreba ove mešavine može da reši probleme hroničnog umora, anksioznosti i depresije. Naučna studija objavljena u stručnim časopisima tvrdi da ova mešavina smanjuje depresiju, aterosklerozu, multiplu sklerozu i visok krvni pritisak.

Sadrži čak 182 elementa koji su korisni za zdravlje organizma, a posebno ima visoku koncentraciju antioksidanata koji sprečavaju razvoj kancera i drugih teških bolesti.

Originalni recept:

– 300 grama tahinija

– 300 grama prirodnog meda

Priprema:

U činiji pomešajte tahini i med, a možete dodati i seckane orahe, bademe, pistacije ili lešnike. Stavite smešu u teglu i čuvajte u frižideru. Konzumirajte 1 do 2 kašičice ove mešavine svakog dana, a deci je dozvoljeno da uzimaju 1 malu kašiku svakog jutra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here