Najneobičnije strane nove Ginisove knjige rekorda

0

Novo izdanje: Osvrt na proteklih šest decenija obaranja rekorda
 

Danski golfer Karsten Mas (49) obezbedio je sebi mesto u Ginisovoj knjizi rekorda 2015 tako što je napravio najdužu upotrebljivu palicu za golf. Ona je duga 4,37 metara i može da pošalje lopticu na udaljenost od čak 165,46 metara.

 

 

Nensi Sifker (29) stopalima odapinje strele koje prelaze najveće udaljenosti. Ova cirkuska umetnica iz Kalifornije može nožnim prstima da odapne strele i pogodi metu prečnika svega nekoliko centimetara udaljenu 6,09 metara.

 

Nik Benet (47) iz Velike Britanije poseduje najveću kolekciju suvenira vezanih za filmove o Džejmsu Bondu. On ima čak 12.463 takvih predmeta.

 

 

Stanovnik Londona Janik Rid (43) napravio je najmanju kamp prikolicu na svetu, čime je sebi obezbedio mesto u novoj knjizi Ginisovih rekorda.

 

Ova prikolica koja je potpuno funkcionalna, duga je svega 2,39 metara, visoka 1,53 i 0,79 metara široku.

 

 

Nik Stoberl (24) iz Kalifornije ušao je u knjigu rekorda jer je čovek sa najdužim jezikom na svetu. Isplažen jezik ovog mladića dugačak je čak 10,1 centimetar od vrha do mesta gde se dodiruje s gornjom usnom.

 

 

Eli iz SAD dospela je u novu Ginisovu knjigu rekorda jer je mačka koja je najbolja na svetu u skokovima u dalj. Ova maca kao od šale preskače razdaljinu od čak 1,83 metra.

 

Bet Džonson iz Ohaja napravila je najveći jo-jo na svetu prečnika čak 3,65 metara i težak 2095,6 kilograma.

 

Akiko Obata zaslužila je mesto u Ginisovoj knjizi rekorda zahvaljujući najvećoj kolekciji plastične „hrane“. U njenom stanu ima čak 8.000 takvih predmeta.

 

Najveća disko kugla na svetu bila je atrakcija festivala na Otrvu Vajt u Velikoj Britaniji. Ova kugla imala je 10,33 metra u prečniku. Raniji rekord držala je kugla prečnika 9,98 metara.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here