Najnesrećnija su južnokorejska deca

0

Nasilje u školi i zavisnost od interneta utiču na stres kod dece u Južnoj Koreji
 

Južna Koreja nalazi se na dnu liste od 30 zemalja u smislu zadovoljstva životom koje osećaju djeca, objavilo je Ministarstvo zdravlja, a slede Rumunija i Poljska.

 

"Najrelevantniji faktor koji utiče na zadovoljstvo u životu dece je akademski stres, potom slede nasilje u školi, zavisnost od interneta, zanemarivanje i sajber nasilje", saopštilo je Ministarstvo.

 

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 4.000 domaćinstava sa decom mlađom od 18 godina.

 

Predsednik Svetske banke Džim Jang Kim, koji je i sam rođen u Južnoj Koreji, rekao je da obrazovni sistem teško opterećuje decu jer je fokusiran na nadmetanje i svakodnevni višečasovni rad.

 

Rezultati iz Južne Koreje upoređeni su sa merenjima u 27 zemalja iz Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i Rumuniji, Letoniji i Litvaniji.

 

Nacionalni zavod za statistiku saopštio je da više od polovine južnokorejske dece uzrasta od 15 do 19 godina, koja imaju suicidne ideje, kažu da su razlozi za to "akademski učinak i upis na fakultet".

 

Roditelji u Južnoj Koreji poznati su po tome što upisuju decu u specijalne škole čija nastava traje do kasnih večernjih sati, a deca počinju da uče engleski jezik još u vrtiću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here