Najplaćenije manekenke 2014. godine

0

Prelepe, graciozne manekenke imaju i te kako osećaj za unosne ugovore. San mnogih devojaka jeste da šetaju svetskim modnim pistama, da krase naslovne stranice modnih magazina, da uživaju u svetu mode. Međutim, ne može svakoj to da pođe od ruke i prava je srećnica ona koja svojom lepotom dođe do svetske slave.

Brojne liste najplaćenijih manekenki potvrđuju da su geni i talenat za biznis dobitna kombinacija. "Forbs" je objavio listu najplaćenijih modela u protekloj godini. Kriterijum je bio da im većina prihoda dolazi od modelinga, to jest da nisu primarno glumice ili pevačice koje koriste lepotu da dodatno zarade od reklama. Manekenke su danas u eri interneta često prvi izbor velikih brendova, jer imaju veliku podršku na društvenim mrežama.

1. ŽIZEL BUNDŠEN:Na tronu 13 godina

Beta/AP/A.K.

Verovali ili ne, 13. godinu zaredom brazilska lepotica Žizel Bundšen je najplaćenija manekenka na svetu. Sa 34 godine ona suvereno vlada "Forbsovom" listom. Za proteklih 12 meseci zaradila je 47 miliona dolara, 16 miliona više nego njen suprug Tom Brejdi, zvezda američkog fudbala.

Zanosna Brazilka, inače majka dvoje dece, i dalje je jedno od najtraženijih lica na modnim revijama. Žizel ima 2,7 miliona pratilaca na Instagramu, a od modelinga je za 13 godina zaradila 386 miliona dolara.

"Rolingston" magazin ju je svojevremeno proglasio najlepšom devojkom na svetu. Lepa manekenka oprobala se i kao glumica u filmu "Đavo nosi Pradu", a ima i sopstvenu liniju donjeg veša koja joj je samo protekle godine donele pet miliona dolara.

2. DUCEN KROS: Želi da bude Bondova devojka

Reuters/A.W.

Zaštitno lice kuće Viktorija sikret Ducen Kros zaradila je prošle godina osam miliona dolara. Holandska 29-godišnja lepotica ima višegodišnji ugovor sa kompanijom Loreal, a piše i kolumnu u magazinu "Meri Kler".

Iako je jedna od najplaćenijih manekenki na svetu, Ducen ističe kako ni ona nije uvek ono što se traži na modnim pistama, ali da se time uopšte ne opterećuje. Kaže da na nekim revijama angažuju veoma mlade devojke, koje nemaju ni kukove ni grudi.

Lepa manekenka ističe da ima dvoje dece i da ima telo žene. Fotografija na kojoj je naga, a koju je postavila na Instagram, ima skoro 100.000 lajkova, što govori koliko je zanosna i neodoljiva ova manekenka. Priznala je, inače, da bi volela da se pojavi u filmu o Džemsu Bondu jednog dana.

3. ADRIJANA LIMA:Anđeo sa piste

Beta/AP/E.A.

Adrijana Lima je minule godine zaradila oko osam miliona dolara. Kada su bivšu srpsku snajku pitali koja joj je omiljena svetska destinacija, pored rodnog grada Salvadora u Brazilu, odgovorila je: "Srbija."

Dobro je poznato da krasi modnu pistu kao anđeo poznate kompanije Viktorija sikret i da sa našim proslavljenim košarkašem Markom Jarićem ima dve ćerkice, Valentinu i Sijenu. Sa slavnim glumcima Mikijem Rurkom, Klajvom Ovenom i Forestom Vitakerom igrala je 2001. godine u kratkom filmu "The Follonj".

Pored Kejt Mos, Hajdi Klum i Žizel Bindšen, Adrijana nosi titulu najlepše žene sveta. Bavi se i humanitarnim radom kupujući odeću siromasima iz svog rodnog grada i učestvujući u izgradnji domova za beskućnike. Učestvuje u brojnim dobrotvornim akcijama.

4. KEJT MOS: Modna buntovnica

Kejt Mos važi za legendu i buntovnicu modne industrije. Modne agencije su je otkrile kada je imala samo 14 godina, a njen modni angažman još traje. Prošle godine ova Britanka zaradila je sedam miliona dolara, a njeno ukupno bogatstvo procenjuje se na neverovatnih 75 miliona!

Usponi i padovi nisu je sprečili da bude jedna od najuspešnijih modela. Koliko je slavna i inspirativna govore i čaše koje su umetnica Džejn Mekadam Frojd i londonski restoran 23 kreirali u obliku njene leve dojke. Iako ima 40 godina, Mosova uvek izgleda savršeno i besprekorno.

Kejt je priznala da joj je manekenstvo bilo beg od porodičnih problema. U mladim danima bila je vinovnik brojnih skandala ili afera dok nije uplovila u mirnu luku.

5. KEJT APTON: Najseksepilnija na planeti

Fonet/AP

Amerikanka Kejt Apton je novo ime na ovoj listi. Protekle godine zaradila je sedam miliona dolara. Da li zbog bujnog poprsja ili osmeha koji osvaja, ova 22-godišnjakinja mami uzdahe mnogih!

Manekensku karijeru započela je u agenciji Elite, a onda je svoj put nastavila u Njujorku, gde je potpisala ugovor sa IMG agencijom. Potom je angažovao brend Ges, a onda se proslavila kao model specifičnog izgleda.

Bezuspešno je pokušala da postane anđeo brenda Viktorija sikret, ali čelnici ove kuće ocenili su da ima lice na kom piše da bi sve uradila za novac. Inače, nedavno je američki časopis "Pipl" proglasio Kejt za najseksepilniju ženu na planeti.

6. MIRANDA KER: Obara s nogu

Beta/AP/Z.S.

Australijska manekenka Miranda Ker proslavila se kao model modne kuće Viktorija sikret, a mnogi je smatraju naslednicom Eli Mekfirson.

Veliku pažnju privlači i zbog burne ljubavi sa glumcem Orlandom Blumom, sa kojim ima sina. Razveli su se nakon tri godine braka. Ova 31-godišnja lepotica više nije "anđeo", ali i dalje je gledamo u donjem vešu, pošto reklamira brojne svetske brendove. Ima i svoju liniju organske kozmetike Kora.

Tokom 2014. godine zaradila je sedam miliona dolara. Amerikanci je, po mišljenju mnogih, obožavaju zato što liči na devojku iz susedstva, a istovremeno je očaravajuće lepa.

7. LIJU VEN: Miljenica fotografa

Beta/AP/J. R./Invision

Kineskinja Liju Ven prva je istočnoazijska manekenka koja je uspela da prošeta pistom kao model brenda Viktorija sikret i nađe se na listi najplaćenijih svetskih modela. Na nagovor svoje majke karijeru je započela 2005. godine na jednom takmičenju modela na kome nije uspela da pobedi. Uspela je, međutim, da bude na naslovnicama magazina kao što su "Vog" i "Harpers Bazaar", ali i da radi za kuće kao što su Trusardi, Šanel i Hermes i zaradi skoro sedam miliona dolara u toku prethodne godine, dok je njen celokupni imetak procenjen na 25 miliona. Ova 28-godišnja kineska manekenka važi za miljenicu fotografa.

8. ALESANDRA AMBROZIO: Praznični striptiz

Reuters/B.T.

Neodoljiva Brazilka Alesandra Ambrozio može da se pohvali uspešnom decenijskom karijerom. Poznata je kao zanosni anđeo Viktorija sikreta, ali i model brendova kao što su Armani, Dior i Ralf Loren.

Zaradila je čak sedam miliona dolara u toku prethodnih 12 meseci, a na svom računu ima oko 45 miliona dolara. Koleginica Tajra Benks ju je opisala kao budućnost sveta mode. Nedavno je ova 33-godišnjakinja i majka dvoje dece za magazin "Love" snimila praznični promotivni video u kojem je izvela striptiz i tako pokazala sve svoje draži.

9. HILARI RODA: Drugačija od ostalih

thecoveteur.com

Hilari Roda sarađivala je sa modnim kućama Valentino, Dolče i Gabana, Živanši, Dona Karan i Guči, a svojevremeno ju je "Vog" imenovao jednom od svetskih top supermodela.

Američka lepotica specifična je po izraženim tamnim obrvama, divnim svetloplavim očima i po jakoj bradi. Upravo ovakav specifičan izgled 27-godišnjoj devojci doneo je brojne poslove. Zaradila je minule godine pet miliona dolara.

Njeno bogatstvo je, inače, duplo veće. U svetu modelinga poznata je kao zaštitno lice kompanije Este Loder, sa kojom sarađuje već sedam godina.

10. NATALIJA VODJANOVA: Sa pijace među zvezde

Beta/AP/F.M.

Ruska manekenka bogatija je za četirimiliona dolara zahvaljujući brojnim angažmanima. Radila je za brendove kao što su Živanši, Luj Viton, Iv Sen Loran, Lorela, Stela Mekartni, Šanel…

Svi ovi angažmani doneli su joj bogatstvo od 26 miliona dolara. Zanosna 32-godišnja lepotica kao devojčica prodavala je povrće na tezgi u svom rodnom gradu u Njižnji Novgorodu kako bi pomagala majci.

Kada je imala 15 godina primetili su je modni skauti, a već sa 17 godina je potpisala prvi profesionalni ugovor. Danas ima četvoro dece.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here