Najsmrtonosnije destinacije na svetu

0

Da bi došli do vrha Haf Doum u Josemiti parku treba vam jedan ceo dan
 

Nacionalni park Josemiti

Do sada je 60 ljudi izgubilo život na stazama koje vode ka vrhu Haf Doum. Da biste se popeli na ovaj vrh, potreban vam je jedan dan tokom kog ćete potrošiti oko 5.000 kalorija penjući se na 1.500 metara nadmorske visine.

 

Bašta Alnvik

Ova botanička bašta prepuna je otrovnih biljaka od kojih neke mogu ubiti na samo jedan dodir. Prvobitna namera je bila da se u ovaj vrt smeste samo lekovite biljke, ali pošto to njegovoj vlasnici više nije bilo zabavno, odlučila je da zasadi neke od najotrovnijih biljaka koje postoje na planeti.

 

Vulkanske ture na Havajima

Za oko100 dolara vodič će vas dovesti do vrha aktivnog vulkana samo kako biste se biciklima spustili s njega.

 

Prvo se upoznajte sa Mihaelovom stenom, pa krenite na put

 

Mihaelova stena

Ovo je prelep deo Irske s kojim treba da se pažljivo upoznate, pre nego što odlučite da ga posetite. Prvo morate pogledati video o sigurnosti posetilaca, kako ne biste napravili neku od najčešćih grešaka.

 

Bon Vjažen plaža

Ova, na prvi pogled, idilična plaža, pružiće vam pogled na divnu pučinu, ali i mnoštvo ajkula koje samo čekaju novu žrtvu. Na ovoj plaži zabeleženo je najviše napada morskih pasa na svetu. Čak trećina susreta sa ovim predatorima okončava se smrću.

 

Litice Moher

Litice Moher pružaju najspektakularnije pejzaže u celoj Irskoj. Ipak, ako se previše približite ivici, mnogo toga može poći po zlu, naročito ako imate u vidu da se ovde smer i brzina vetra menja iz minuta u minut. Mnogi su pokušali da stanu na “ivicu sveta”, ali su pali u smrt.

 

Sistem reke Kolorado je idealan za rafting, ali i vrlo opasan
 

Sistem reke Kolorado

Iako je sistem reke Kolorado idealan za rafting, izuzetno je opasan. Dovoljno je malo nepažnje i možda poneka kap alkohola da se ove vode pretvore u smrtonosno područje. Tako je 2007. godine zabeleženo čak 12 nesreća sa smrtnim posledicama.

 

El Kaminito Del Rej

Ovaj prolaz širok je samo jedan metar, a proteže se uz liticu visoku 100 metara. Fascinantno je da su na delovima na kojima nedostaju stene postavljeni drveni balvani pričvršćeni za kamenje kako bi se premostile rupe. Pogled ispod tih balvana je zastrašujući, ali to ne sprečava mnoge avanturiste da pređu ovaj opasni put.

 

Akapulko je raj za turiste, ali i jedan od gradova sa najvećom stopom ubistava
 

Akapulko

Iako je Akapulko po mnogima pravo odredište za odmor i relaksaciju, brojke mu ne idu baš u prilog. Svetski poznat po peščanim plažama i azurnom moru, Akapulko je isto tako poznat kao i jedan od gradova s najvećom stopom ubistava po broju stanovnika. Tako je samo u januaur i februaru 2013. godine zabeleženo 200 ubistava.

 

Staze Kokoda i Crna mačka

Australijska Kokoda je u stvari vrela, vlažna staza, duga oko 100 kilometara i prepuna insekata. Da biste prešli celu stazu potrebno je da nekoliko dana hodate po desetak sati. Komarci su ovde najveća pošast, a nikad nećete znati koji od njih može da vas zarazi malarijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here