Koronavirus paralisao je čitav svet, pa je tako zaustavljen i sport. Kada je reč o Premijer ligi Engleske, sezona bi mogla da se nastavi u aprilu, ali to, po svemu sudeći nije realno pa se traga za novim rešenjima.  

Tako, ako 14 od 20 klubova bude glasalo za poništavanje sezone, Liverpul bi mogao da doživi jedan od najtežih udaraca u istoriji.

Tako je glavno i pitanje svih navijača hoće li sezona biti otkazana, a svi odigrani mečevi proglašeni nevažećim ili će se pronaći model po kojem bi bilo odigrano poslednjih devet kola, recimo, bez navijača ili tokom leta?

Kako prenose mediji u Engleskoj, više će se znati u četvrtak kada će se Premijer liga i njenih 20 klubova sastati kako bi razgovarali o mogućnostima.

Prema pravilima, bila bi potrebna dvotrećinska većina (14 klubova) kako bi došlo do bilo kakve promene pravila. Premijer liga je privatna kompanija koja je u vlasništvu 20 klubova članica.

Tako je na redu glasanje za to da li će se sezona završi ili poništi, a počele su i priče o tome za koju opciju bi svaki klub glasao?

Liverpul, naravno, želi da se sezona završi s obzirom na to da mu samo dve pobede nedostaju od prve titule Premijer lige. Ali, Liverpul nije jedini klub koji će očajnički želeti da sezona bude završena. Naravno, ne radi se o jednostavnom glasanju ili/ili, postoji još stvari koje je potrebno razmotriti, ali, u slučaju da se svede na to, da li bi 14 ili više klubova glasalo za poništavanje sezone? Sajt givemesport.com je pokušao da predvidi ishod.

Po njihovom objašnjenju i prognozi za poništavanje kompletne sezone bi glasali: Arsenal, Aston Vila, Bornmut, Brajton, Čelsi, Everton, Mančester siti, Njukasl, Norič, Sautempton, Totenhem, Votford i Vest Hem.

Dok su za završetak sezone, Barnli, Kristal Palas, Lester, Liverpul, Mančester junajted, Šefild junajted i Vulverhempton.

Dakle, sedam klubova će želeti da završi sezonu, a 13 klubova će želeti da ona bude poništena. To znači da će onima koji podržavaju otkazivanje sezone biti potreban još jedan glas.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here