pixabay.com

Poznati američki stilista Bred Goreski imao je 12 godina kada je prvi put dobio časopis “Vog”. Tada se rodila njegova ljubav prema modi. Sudbina je htela da godinama kasnije, kao student istorije umetnosti, stažira u “Vogu”.

Na kraju je napredovao do pozicije asistenta, a ubrzo je počeo da radi za slavnu stilistkinju Rejčel Zoi, nakon čega je polako stekao i svoje klijente. Postao je ekskluzivni stilista za brend Kejt Spejd, a obukao je i Džesiku Albu, Demi Mur, Rašidu Džones, Kristinu Riči, Minku Keli i mnoge druge poznate dame. Od 2014. bio je i jedan od voditelja revije Fashion Police.

Kada je stil u pitanju, kaže da je na njega značajno uticala najveća greška koju žene nose posle 35. godine.

Po njegovom mišljenju, tada se previše vežemo za staru odeću u ormanu. Ono što nam je bilo zanimljivo sa 25 ili 30 godina verovatno nećemo ni nositi sa 35 ili više godina, ali ipak ne bacamo delove odeće koje smo prerasli i fizički i psihički.

Važno je redovno pregledati orman, dodaje. Pogledajte sve delove i izvucite ono što niste nosili mesecima. Tako ćete postati svesni šta imate u ormanu i šta bi zapravo trebalo da dodate u svoju garderobu. Stvorićete prostor za novu odeću koja će vam savršeno pristajati, kaže stilista koji čisti orman dva puta godišnje kako bi se uverio da u njemu postoje samo komadi koje zaista voli i želi da nosi.

Bred primećuje da se ne treba opterećivati godinama i da treba da se oblačimo onako kako želimo, bez obzira na mišljenje drugih ljudi.

“Važno je ostati veran sebi. Ne dozvolite da vaše godine utiču na to kako se oblačite, važno je pomeriti granice”, zaključuje stilista koji izdvaja Džeki Kenedi kao omiljenu modnu ikonu koja se do poslednjeg dana života oblačila na svoj način.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here